Συνδυασμός “Αγωνιστική Ενότητα” Σωματείου Εργαζ. Coca Cola 3Ε Αθήνας : Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά.

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι – ισσες,

Η μαζική και αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων της 3Ε στην απεργία στις 6 Απρίλη που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ανέδειξε τον ένα και μοναδικό δρόμο στον αγώνα ενάντια στο κύμα ακρίβειας που τσακίζει το εισόδημά μας, τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, όπως ο νόμος – έκτρωμα για τα εργασιακά, για να παρθούν μέτρα προστασίας που θα ανακουφίσουν τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν έμπρακτη απάντηση στις απόψεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ., ότι σε αυτές τις συνθήκες της κρίσης και του πολέμου «δεν είναι ώρα για ουσιαστικές αυξήσεις», των εκβιασμών πως θα έρθουν τα «χειρότερα» γιατί είναι «ρευστό το περιβάλλον», όπως κινδυνολογούσε ο πρόεδρος του Σωματείου στη Γενική Συνέλευση. Έδειξαν ότι με οργανωμένη και  συντονισμένη πάλη υπάρχει διέξοδος για την επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν.

Σε αυτή την απεργιακή μάχη, όπως αποδείχτηκε από την πρωτοφανή συμμετοχή, μπήκαν νέες δυνάμεις, εργαζόμενοι που πήραν την απόφαση και αντιμετώπισαν στα ίσα τις απειλές και την προσπάθεια της εργοδοσίας να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, συσπειρώθηκαν με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, βρέθηκαν στη πύλη του εργοστασίου, συζήτησαν με τους λίγους εργαζόμενους που ήρθαν για δουλειά.

Η εργοδοσία έσπασε τα μούτρα της. Ούτε μία γραμμή παραγωγής δεν λειτούργησε παρά τις προσπάθειες εκβιασμού και διάσπασης των συναδέλφων.

Οι εργαζόμενοι στις 6 Απρίλη έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία πως «δεν πάει άλλο». Αρνούνται να είναι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Διεκδικούν το πλαίσιο των αιτημάτων που ψήφισε η Γενική Συνέλευση και που η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου αγνόησε προκλητικά και υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία ενάντια στη εκφρασμένη θέληση των εργαζομένων.

Έστειλαν ακόμη μήνυμα στη πλειοψηφία του σωματείου να σταματήσει την εργοδοτική και συμβιβασμένη πολιτική, να πιέσει την εργοδοσία να δημιουργηθεί η επιτροπή που ήταν πρόταση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και είχε αποδεχτεί η εταιρεία και η οποία θα εξέταζε τα εξής :

1) Διορθωτικό ποσό σε όσους εργαζόμενους του Σχηματαρίου δεν δόθηκαν οι 3ετίες που είχαν κλείσει στα 21 έως 30 χρόνια εργασίας.

2) Να μην ενσωματωθούν οι 3ετίες και το επίδομα πτυχίου στην αύξηση του κατώτερου μισθού.

3) Να δοθεί το γάλα και βαρέα ένσημα σε όλους τους εργαζόμενους που το δικαιούνται.

Συνάδελφοι-ισσες.

Η 6 Απρίλη δεν ήταν μία ακόμα απεργία. Το αποτέλεσμα της θα φανεί σύντομα. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά. Να ασκήσουμε ακόμα μαγαλύτερη πίεση στην εργοδοσία μπροστά στη μάχη που δίνει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ του κλάδου για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, για αυξήσεις και νέες κατακτήσεις.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...