ΠΕΜΕΝ- ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ-ΠΕΠΡΝ-ΠΕΣ ΝΑΤ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ

Δημοσιεύτηκε στις

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ στέκονται αλληλέγγυα στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων – απεργών του ΟΑΕΔ και καταγγέλλουν την απρόκλητη και αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια τους. Ο αγώνας τους μας αφορά όλους.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για το οργανισμό, με τίτλο «Δουλειές ξανά», που τον καθιστά εισπρακτικό μηχανισμό των εργοδοτών και καταργεί συνολικά το ρόλο του.

Καθιστώντας τον άνεργο «ένοχο» για την ανεργία του, καταργούν και το πενιχρό επίδομα ανεργίας που του παρείχαν, θέτοντας τον όρο ότι μετά από 3 αρνήσεις για δουλειά, ανεξάρτητα του λόγου άρνησης, διαγράφεται από τα μητρώα του οργανισμού. Παράλληλα, βγάζουν από το ΔΣ τους εκπρόσωπους των εργαζομένων του ΟΑΕΔ, μειώνουν τους εκπρόσωπους των Συνδικάτων και δημιουργούν ένα ΔΣ με κυβερνητικά στελέχη και golden boys, μετατρέποντάς τον σε μία υπηρεσία διαρκής κατάρτισης, που θα τροφοδοτεί με ζεστό χρήμα τις επιχειρήσεις, μακριά και έξω από τις ανάγκες και την προστασία των ανέργων.

Η ύπαρξή και η λειτουργία του ΟΑΕΔ στηρίζεται  στις κρατήσεις των εργαζομένων, τον ιδρώτα και τον μόχθο μας, που για δεκαετίες ως και σήμερα παρακρατούν από το μισθό μας.

Με ομόφωνη απόφαση το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, συνεχίζοντας τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους, για την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, αποφάσισαν 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα 12 Απρίλη και συγκέντρωση των εργαζομένων στις 11 π.μ, στα γραφεία της διοίκησης στην Αθήνα στον Άλιμο. 

Σε μία ακόμα επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, εχθές 11 Απρίλη, έκρινε παράνομη την πανελλαδική 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατήθηκαν και υλοποίησαν την απόφαση τους, πραγματοποιώντας την απεργία τους και την προγραμματισμένη συγκέντρωσή τους στα γραφεία της διοίκησης στον Άλιμο. Η κυβέρνηση απάντησε με επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ σε βάρος των απεργών, κατά την  προσπάθειά τους να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου για να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Τα ναυτεργατικά σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να μην υποχωρήσουν, να μην φοβηθούν και στην τρομοκρατία της κυβέρνησης να απαντήσουν με μαζική συμμετοχή σε οργανωμένο αγώνα, μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου, για την υπεράσπιση του ρόλου του ΟΑΕΔ.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Για την διαπραγμάτευση της κλαδικής ΣΣΕ με τους εργοδοτικούς φορείς 

Την Τετάρτη 9/10/24 θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον ΣΕΒ στα...

Εργατικό Κέντρο Άρτας: 9 Οκτώβρη σύσκεψη για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας, την κατάσταση στο χώρο της παιδείας και την ιδιωτικοποίηση του...

ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ και ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί...

Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου: Για την απόλυση εργαζόμενης από την εταιρία ΕΡΜΗΣ

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφισσας από την εταιρεία...