Επιτροπή Λογιστών Ελεγκτών Βορείων Συνοικιών Αττικής: Κινητοποίηση 12 Απρίλη για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

OΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΗ, 7.00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

 Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Τους τελευταίους μήνες, σε συνέχεια των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των προηγουμένων  χρόνων, βλέπουμε τα πάντα γύρω μας να ακριβαίνουν και το εισόδημα μας στην καλύτερη να παραμένει σταθερό ή ακόμα και να μειώνεται. Όλους μας προβληματίζει αυτή η κατάσταση!

Οι συνεχόμενες  ανατιμήσεις  σε βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης έχουν μετατρέψει την  καθιερωμένη επίσκεψη στο super market σε εφιάλτη  για το οικογενειακό εισόδημα. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, οι αυξημένες τιμές των ενοικίων, οι εξωφρενικές τιμές στα καύσιμα, η ακριβοπληρωμένη υγεία και παιδεία, η αύξηση της φορολογίας, τσακίζουν το εισόδημα μας όταν η φορολογία για τις μεγάλες επιχειρήσεις μειώνεται συνεχώς!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, και στον κλάδο μας όπως και σε άλλους κλάδους, προστέθηκε και γίνεται προσπάθεια να μονιμοποιηθεί  ένα ακόμα όπλο στην φαρέτρα της εργοδοσίας: Η ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ.

Που έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρυνόμαστε ένα πολύ μεγάλο κόστος που αφορά την λειτουργία των εργοδοτών μας (από την θέρμανση/ψύξη και το γραφείο μέχρι τη γραφική ύλη), αντί αυτό να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την εργοδοσία. Ακόμα και το απαράδεκτο επίδομα των 30€ που δίνουν ως αποζημίωση για την εφαρμογή της τηλεργασίας, και μπορεί να μεταβάλετε ανάλογα με τις ανάγκες του εργοδότη , στο ελάχιστο δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδά του εργαζομένου για εξοπλισμό, ρεύμα, ενοίκιο (μιας και το σπίτι μετατρέπεται σε χώρο εργασίας )

Μόνη λύση και διέξοδος είναι η οργανωμένη και συλλογική πάλη μέσα από το σωματείο μας, η κοινή μας δράση για τη προστασία του εισοδήματος μας μαζί με άλλα σωματεία, φορείς, ομοσπονδίες, συλλόγους γονέων και γυναικών. Η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο που αγωνίζονται!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ την ΤΡΙΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΗ, 7.00 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

Όλοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ Στηρίζουμε...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: 20 Οκτώβρη γενική συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Αλληλεγγύη στο ΕΚ Πάτρας

Την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά  τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων,...