Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Για την καταστολή στην απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε βάρος της απεργιακής κινητοποίησης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εκεί που έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟϊκό πλοίο με στρατιωτικό εξοπλισμό για την Αν. Ευρώπη.

Την επίθεση ακολούθησε η αδικαιολόγητη σύλληψη 8 διαδηλωτών από τους οποίους ο ένας είναι σοβαρά τραυματισμένος και νοσηλεύεται. “Έγκλημά τους” ήταν η απαίτηση να παραμείνει η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι να μετατραπεί σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών. Φαίνεται πως η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποφασισμένη με όργιο καταστολής, με κάθε μέσο, να περάσει την πολιτική της εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Τους ενημερώνουμε πως η επιδίωξή τους όπως και η καταστολή των δίκαιων κινητοποιήσεων θα μας βρει απέναντι, αφού δεν είμαστε διατεθειμένοι να διαλέξουμε ληστή σε βάρος των λαών. Απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση, που έχει όλη την ευθύνη, να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Για το εργατικό δυστύχημα στο εκκοκκιστήριο της ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ

Όχι άλλες ανθρωποθυσίες εργαζόμενων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλλει την...

Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: 11 Οκτώβρη Πικετοφορία αλληλεγγύης τους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μ.μ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους...

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω: 9 Οκτώβρη Όλοι στη γενική συνέλευση του Σωματείου μας

Όλοι  στην  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σωματείου  μας ΤΕΤΑΡΤΗ 9η ΟΚΤΩΒΡΗ 2024, στις 18:30 Είναι ώρα να κάνουμε...