Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής : Καταγγελία για την επίθεση των ΜΑΤ σε απεργούς στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε στις

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα λυγίσουν εργαζόμενους και συνδικάτα!

Το Δ.Σ. της Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής καταγγέλλει την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς εργάτες της  Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες και αρκετές  προσαγωγές.

Αυτό που ενόχλησε την κυβέρνηση ήταν το σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές ενέργειες και η πορεία που ακολούθησε προς το  λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο σημείο που έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Ανατολική Ευρώπη.

Οι ΝΑΤΟικοί όπως είδαμε πριν λίγες μέρες στα Χανιά έχουν δικαίωμα να μπαίνουν σε δωμάτια ξενοδοχείων, να τρομοκρατούν ανήλικα κορίτσια και να αφήνονται ελεύθεροι, αλλά οι εργάτες που διαμαρτύρονται και αγωνίζονται ενάντια στην πολεμική εμπλοκή να προσάγονται επειδή μπήκαν στο λιμάνι της πόλης τους.

Ήδη τα βίντεο και οι φωτογραφίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα δείχνουν τον απρόκλητο και άγριο χαρακτήρα της επίθεσης από τις δυνάμεις καταστολής, θεωρώντας πως δεν τους βλέπει κανείς.

Οι προσαγωγές των απεργών εργατών μετατράπηκαν σε συλλήψεις με ανυπόστατες ψεύτικες κατηγορίες. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έδωσε εντολή να χτυπήσουν απεργούς και να υπάρχουν συλλήψεις, προκειμένου να δώσει τα διαπιστευτήριά της στους ιμπεριαλιστές, στον σημερινό και αυριανό πρέσβη των ΗΠΑ, στην υφυπουργό Εξωτερικών Β. Νούλαντ.

Οι εργαζόμενοι, όμως, δε θα κάνουμε πίσω, θα απαντήσουμε με την καθημερινή μας δράση. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα λυγίσουν τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.

Απαιτούμε να  απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες χωρίς καμία κατηγορία εναντίον τους.

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Καταγγελία για παραβίαση της ΣΣΕ Ακτοπλοΐας και εκβιαστικές μεθοδεύσεις στους ναυτεργάτες από την ΑΝΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Εχθές 07/05 κλιμάκιο του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ πραγματοποίησε περιοδεία στον Νέο Μόλο Δραπετσώνας, όπου και διαπίστωσε...

Συνδικάτο ΙΓΜΕ: Δίνουμε μαχητικό, αγωνιστικό παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 13 Μαΐου

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 13.05.2026 ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Το Συνδικάτο ΙΓΜΕ...

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση με Περιφέρεια

Το σωματείο μας έπειτα από αίτημα, που είχαμε αποστείλει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  συναντηθήκαμε...