ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ: Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων της Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε στις

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων της Θεσσαλονίκης, να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον τους

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ καταγγέλλουμε την οργανωμένη  και αναίτια επίθεση που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις καταστολής, ενάντια σε απεργούς εργάτες της Θεσσαλονίκης, με προσαγωγές και τραυματισμούς απεργών, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της Ελλάδας στο αιματοκύλισμα των λαών.

Η πορεία κατέληξε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με αφορμή ότι εκεί έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Αν. Ευρώπη, απαιτώντας  να μην μετατραπεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που έχει ευθύνη για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στο μακελειό που συντελείται, έχει και την άμεση ευθύνη για τις προσαγωγές δέκα διαδηλωτών μεταξύ των οποίων ενός  δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΜΘ, που κρατούνται μέχρι  αυτή τη στιγμή.

  Η κυβέρνηση για λογαριασμό και του ελληνικού κεφαλαίου, που προσπαθεί να συμμετέχει στο μοίρασμα της λείας ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου, ολισθαίνει στην πρακτική της ωμής βίας, ενάντια σε κάθε φωνή που αντιστέκεται στο έγκλημα που στήνουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.

Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα «το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν υποχωρεί».

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να στείλουν ηχηρό μήνυμα ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία. Εκφράζουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στους απεργούς – διαδηλωτές που διώκονται άδικα, με τη δυναμική παρουσία μας σε έκτακτη κινητοποίηση στις 20:00, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Λεωφόρος Κατεχάκη).

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, ενάντια στην τρομοκρατία, για να μετατρέψουν την χώρα μας σε ορμητήριο των Αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών  

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

Όλοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ Στηρίζουμε...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: 20 Οκτώβρη γενική συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Αλληλεγγύη στο ΕΚ Πάτρας

Την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά  τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων,...