Σωματείο Εργαζ. στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου: Kαταγγελία ενάντια στην αστυνομοκρατία στη Σκάλα Λακωνίας

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου καταγγέλλει την αστυνομοκρατία που επικρατεί στη Σκάλα Λακωνίας  με ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και κάθε λογής δυνάμεις καταστολής που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους και την τοπική κοινωνία της περιοχής που κινητοποιούνται για να σώσουν τον τόπο τους από το σκουπιδοεργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ.

Η κατασκευή σκουπιδοεργοστάσιου στη Σκάλα Λακωνίας ΔΕΝ πρέπει να γίνει γιατί απειλεί με ανεπανόρθωτη μόλυνση τα ύδατα και με οικολογική καταστροφή όλο το νότιο τμήμα του νομού Λακωνίας. Μια τεράστια υπόγεια λεκάνη πόσιμου νερού απειλείται με μόλυνση και ανεπίστρεπτη καταστροφή και ένας από τους καλύτερους κάμπους της Ελλάδας απειλείται με υποβάθμιση και καταστροφή.

Αποτελεί πρόκληση  ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκας να καλεί τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής και τους εισαγγελείς  για να επιβάλλουν τον «νόμο και την τάξη»  σε κατοίκους που ξεσηκώθηκαν για να μπορούν να μείνουν και να καλλιεργούν τον τόπο τους  ενάντια στην οικολογική καταστροφή που επιχειρεί η ΤΕΡΝΑ.

Είναι πρόκληση  σύσσωμες οι αστυνομικές δυνάμεις από τη Λακωνία κι όχι μόνο να φυλάνε τους κερδοσκόπους  της ΤΕΡΝΑ για να γίνει το σκουπιδοεργοστάσιο και το ΧΥΤΥ δίπλα στον Ευρώτα ποταμό με τις ευλογίες  της κυβέρνησης που εκπροσωπεί ακριβώς αυτά τα μονοπωλιακά καπιταλιστικά συμφέροντα.

Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να αποσύρουν άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη συμπαράσταση μας στους αγωνιζόμενους κατοίκους και στην Επιτροπή Αγώνα στο Δήμο Ευρώτα.

Απαιτούμε το άμεσο σταμάτημα του έργου.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Αντιφασιστική συγκέντρωση 18 Σεπτέμβρη στις 17.30 στο Κερατσίνι για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα! Αντιφασιστική συγκέντρωση ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ,  17.30, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, ΜΝΗΜΕΙΟ...

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: Τέρμα στην απληρωσιά και τους εργοδοτικούς εκβιασμούς στους εργαζόμενους της ΤΕΧΑΝ

Το Εργατ/κό Κέντρο Ζακύνθου στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΤΕΧΑΝ, που με τις...