Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Δράμας : Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 6 Απρίλη στις 11π.μ στην Κ. Πλατεία

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 11.00πμ στην Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ

 

6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Ø ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Ø ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

Ø ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Στις 30 Απριλίου ξεκινούν να λήγουν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην επιχείρηση ARIVIA. Αυτή η εξέλιξη μεγαλώνει την αβεβαιότητα για το πώς θα ανταπεξέλθουμε στις οικογενειακές υποχρεώσεις. Οι λογαριασμοί του ρεύματος πλέον είναι διπλάσιοι απ’ τους μισθούς μας, τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ είναι τα απολύτως απαραίτητα και τρέμει το φυλλοκάρδι μας όταν φτάνουμε στο ταμείο.

Ο καταδικαστέος  πόλεμος που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία, μας ανησυχεί γιατί ήδη παίρνει μεγάλες διαστάσεις και υπάρχει κίνδυνος για όλους τους λαούς, ήδη φαίνονται οι επιπτώσεις του πολέμου στην ακρίβεια.

Άμεσα η χώρα μας να απεμπλακεί από αυτόν τον πόλεμο!

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, το να μην ξέρουμε αν θα δουλεύουμε τους επόμενους μήνες μας προκαλεί θυμό! Οι μεγάλες επιχειρήσεις όπως η ARIVIA προσπαθεί προφασιζόμενη τον πόλεμο, να διασφαλίσει την κερδοφορία με  απολύσεις. Μας λένε να κάνουμε υπομονή τώρα που είναι δύσκολοι οι καιροί, να βάλουμε πλάτη, να μην διεκδικούμε καθώς η ανεργία μας χτυπάει την πόρτα να αποδεχτούμε τους μισθούς πείνας και όποια ψίχουλα κάποια στιγμή τους πέσουν από το τραπέζι να πούμε και ευχαριστώ. Έτσι είναι ο πόλεμός τους και στην περίοδο της << ειρήνης>> πλουτίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και κομματιάζονται οι αθώοι λαοί!

 Στο εργοστάσιο έχουμε υποστεί πολλά και υπομείνει ακόμα περισσότερα.

Αμέτρητες υπερωρίες, άσχημες συμπεριφορές, μισθούς πείνας, εξαντλητικά ωράρια, το μισό μηνιάτικο στις βενζίνες, τα εργατικά ατυχήματα, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας για την υγεία μας μέσα στους χώρους δουλειάς, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τις αναγκαστικές άδειες κλπ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Συνάδελφοι ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Να παλέψουμε μέσα από το σωματείο μας για πραγματικές αυξήσεις, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Μπορούμε και πρέπει να ζήσουμε καλύτερα!

Στις 6 Απριλίου μπορούμε να δώσουμε μια πρώτη απάντηση με την συμμετοχή μας στην πανελλαδική, πανεργατική 24ωρη Απεργία που κεντρικό θέμα έχει την εναντίωση στην ακρίβεια και τον πόλεμο ανάμεσα στους ληστές !

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

  • Να ανανεωθούν από τώρα και να γίνουν αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις    εργασίας στην ARIVIA
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα. Κανένας κατω από 825 ευρώ.
  • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον κλάδο τροφίμων
  • 7ωρο 5ημερο 35ωρο
  • Μέτρα προστασίας της υγείας μέσα στους χώρους δουλειάς
  • Χρηματικές αποζημιώσεις για όσους μετακινούνται από και προς την εργασία τους με δικό τους μεταφορικό μέσο

Περισσότερα

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους νέους στρατευμένους

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Καταδικάζουμε απερίφραστα τη στοχοποίηση και την οποιαδήποτε διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου, ενάντια στους νέους...

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας: Για τις απόπειρες τρομοκράτησης στρατευμένων

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας, συμπαραστέκεται και είναι αλληλέγγυο με τους νέους στρατευμένους που...

Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου: Στο ζύγι του κέρδους κόστος οι ζωές μας

Δεν θα δεχθούμε ως κανονικότητα να πηγαίνουμε για δουλειά και να μην ξέρουμε αν...