Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Καβάλας – Θάσου : Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία

Δημοσιεύτηκε στις

                                       

                   ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11π.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ

                           ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

                  ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Παρά  την  έκρηξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε όλο τον κλάδο , οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι.

Ταυτόχρονα η ελαστική απασχόληση και οι συμβάσεις ομηρίας μέσω εργολάβων έχουν παγιωθεί σε όλο τον κλάδο ενώ οι εργοδότες πληρώνουν όποτε και όσο θέλουν με το σταθερό ωράριο και τα ρεπό να έχουν πλέον καταργηθεί .

Τόσο η κυβέρνηση της Ν.Δ ,όσο και οι προηγούμενες, δημιούργησαν αυτό το μεσαίωνα με τις πολιτικές τους,έχοντας ως στρατηγική επιλογή την διεύρυνση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και την άμεση σύνδεση της ανταγωνιστικότητας με το εισόδημα μας.

Σήμερα ,έχοντας ήδη υποστεί τεράστιες απώλειες εισοδήματος και έχοντας σηκώσει στις πλάτες μας τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας , η κυβέρνηση με την επιλογή της στενής εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στους εγκληματικούς ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς μεταξύ Ε.Ε , ΝΑΤΟ και Ρωσίας, εντείνει την έκρηξη της ακρίβειας σε βασικά αγαθά και ενέργεια  επιβαρύνοντας επιπλέον το λαό και την εργατική τάξη . Την ίδια ώρα όμως που στους εργαζόμενους επιβάλουν την ανέχεια ,στους επιχειρηματικούς ομίλους μοιράζουν πακτωλούς εκατομμυρίων μέσω φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων  βγαλμένους από τον ιδρώτα και το υστέρημα του λαού.

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος. Για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

  • Δε μπορούμε να αποδεχτούμε ότι θα ζούμε σε μια κατάσταση όπου ο λογαριασμός για όλες τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market θα τις πληρώνουμε εμείς, για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Οι διανομείς θα είναι όλοι μέρα στον δρόμο κάτω από αντίξοες συνθήκες και να πληρώνουν την βενζίνη από την τσέπη τους.
  • Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες.
  • Δεν ανεχόμαστε ο κατώτερος μισθός να βρίσκεται κολλημένος στα 663€, την ίδια ώρα που μετράμε τα ευρώ για να ζεσταθούμε.
  • ΟΙ εργαζόμενοι σε μικρές επισιτιστικές επιχειρήσεις ζουν κάθε μέρα με τον φόβο της ανεργίας λόγω τον “λουκέτων” που θα προκύψουν από τις ανατιμήσεις.

Τώρα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Δεν χωράει άλλη αναμονή, Τώρα να οργανωθεί ο αγώνας για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημά μέσα στους χώρους δουλείας. Να φτάσει το κάλεσμα του αγώνα σε όλους  στους διανομείς που τρέχουν με καύσωνα και κρύο, με καθημερινό κίνδυνο της ζωής τους, στους μάγειρες και στους σερβιτόρους που τους τρώει η ορθοστασία και τα ευέλικτα ωράρια, στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία που βλέπουν κάθε χρόνο τους εαυτούς τους να λιώνουν στην σεζόν για  να γεμίζουν οι τσέπες των ξενοδόχων από τα κέρδη.

 Σε όλη αυτή την επίθεση οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού τουρισμού έχουμε μόνο ένα όπλο, την συσπείρωση και την μαζικοποίηση του συνδικάτου μας. Την ζωντάνια και την λειτουργία του συνδικάτου, με μαχητικό σχέδιο δράσης που θα φτάσει σε όλους τους χώρους δουλείας. Ξέρουμε ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, μας το έδειξαν οι αγώνες των συναδέλφων μας στην efood, στην ΠΦΛ, οι αγώνες των εργαζομένων στην COSCO και την ΛΑΡΚΟ. Οι νίκες μας, μικρές και μεγάλες σε χώρους εργασίας, σε παρασκευαστήρια, ξενοδοχεία, ταβέρνες κλπ. Όπου οι εργαζόμενοι οργανώνονται και παλεύουν με το Συνδικάτο, έρχονται αποτελέσματα!

 Διεκδικούμε:

  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης
  • Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά
  • Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια
  • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών
  • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

 

                                                                                   ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

                                    KANENAΣ ΜΟΝΟΣ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ

 

Περισσότερα

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού: Για την προσπάθεια στοχοποίησης των φαντάρων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού καταγγέλλει την προσπάθεια στοχοποίησης των διαμαρτυρόμενων φαντάρων ενάντια στη...

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: Καταγγελία του Συνδικάτου Φαρμάκου για την εργοδοσία της Medichrom

Το Συνδικάτο Φαρμάκου-Καλλυντικού Αττικής καταγγέλλει στους εργαζομένους του κλάδου την εργοδοσία της εταιρείας MEDICHROM...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Καμία βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας από κοινού με το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής – Βοιωτίας...