Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ: Ψήφισμα γενικής συνέλευσης ενάντια στον πόλεμο

Δημοσιεύτηκε στις

Η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μάρτη 2022, στην αίθουσα της ΠΝΟ Κολοκοτρώνη 132, ανέδειξε: ότι η απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου που έχει προετοιμαστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Με την επέμβαση στην Ουκρανία, η αστική τάξη της Ρωσίας υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μονοπωλίων της από τη ΝΑΤΟική περικύκλωση που τα απειλεί.

Οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες καταδικάζουμε απερίφραστα τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την αιματοχυσία που αυτή προκαλεί στους λαούς και των δύο χωρών.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η επικίνδυνη για τον λαό εμπλοκή της Ελλάδας. Να σταματήσει η μετατροπή της χώρας σε πολεμικό προγεφύρωμα. Η Ελλάδα γίνεται “μαγνήτης” πιθανών επιθέσεων, όπως προειδοποιούν οι δηλώσεις των ρωσικών επιτελείων που έχουν τονίσει πως θα στρέψουν τους πυραύλους τους σε κράτη που φιλοξενούν αμερικανικές βάσεις, σε περίπτωση που απειληθούν.

Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών! Το πραγματικό δίλημμα σήμερα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΕΕ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία. Το πραγματικό δίλημμα είναι με τους λαούς ή με τους ιμπεριαλιστές.

Δεν θα πληρώσουμε τα σπασμένα της ακρίβειας και του πολέμου! Η ακρίβεια μας κλέβει τη σύνταξη και τη ζωή μας.

Είναι ψέμα ότι οι κυρώσεις που επιβάλλονται και τις οποίες θα πληρώσουν οι λαοί είναι μόνο αποτέλεσμα του πολέμου.

Στην πραγματικότητα ο πόλεμος επιτάχυνε σχεδιασμούς που προϋπήρχαν. Τόσο όσον αφορά την αύξηση των στρατιωτικών εξοπλισμών που οι κυβερνήσεις της ΕΕ αποφασίζουν η μία μετά την άλλη, όσο και τους ενεργειακούς σχεδιασμούς που δεν είναι καινούριοι.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, και άλλα αστικά κόμματα, «με τα περί πολέμου πρώτη φορά στην Ευρώπη μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο», θέλουν να ξεχάσουμε τη Γιουγκοσλαβία, τον βομβαρδισμό από το ΝΑΤΟ το 1999 και την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια.

Δεν ξεχνάμε τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τα ίδια προσχήματα που χρησιμοποιεί τώρα η Ρωσία για την επέμβασή της στην Ουκρανία.

Δεν ξεχνάμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και αλλού.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την με τις ΝΑΤΟικές «ευλογίες» τούρκικη εισβολή και κατοχή στην Κύπρο. Κι εδώ παραβίαση των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας ευρωπαϊκής χώρας είχαμε.

Μάλιστα, τώρα, αυτή η ΕΕ, την οποία την έπιασε ο πόνος για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, διαγράφει τους όρους “εισβολή” και “κατοχή” και περιγράφει πλέον το Κυπριακό ως “ανεπίλυτη σύγκρουση”.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

— Να σταματήσουν αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

— Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας.

— Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.

Είναι πατριωτικό και διεθνιστικό μας καθήκον να μην αφήσουμε να χρησιμοποιούνται ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα, ως στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα οποιουδήποτε

Περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ: Κανένας αξιωματικός, στρατιώτης, ναύτης έξω από τα σύνορα

Οι φαντάροι, οι Ελληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί είναι του λαού παιδιά -  Καμιά συμμετοχή στα σφαγεία του...

Σωματείο εργατοτεχνιτών- υπαλ/λων εργαζομένων στην κατασκευή του Αττικό Μετρό: Καταδικάζουμε την προσπάθεια εκφοβισμού των στρατευμένων

Το Σωματείο εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων στα έργα της Αττικό μετρό καταδικάζει την προσπάθεια εκφοβισμού...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Για την προσπάθεια στοχοποίησης φαντάρων που εναντιώνονται στον πόλεμο

Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου συμπαραστέκεται και είναι αλληλέγγυα με τους νέους στρατευμένους...