Αγωνιστικό Μέτωπο στην ΟΤΟΕ : Καλεί σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας και οργανώνει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΟΤΟΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Από τις πρώτες συναντήσεις της ΟΤΟΕ με τους τραπεζίτες για την υπογραφή κλαδικής σσε, φάνηκε ξεκάθαρα η πρόθεση των εργοδοτών να βάλουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον πάγο. Αξιοποιούν τη συγκυρία του ιμπεριαλιστικού πολέμου για να απαιτήσουν ακόμη μια φορά από τους εργαζόμενους να χαμηλώσουμε τις απαιτήσεις, να πάψουμε να διεκδικούμε. Προβάλλουν το φόβητρο των συνεπειών του πολέμου, πετώντας μερικά ψίχουλα από τα τεράστια κέρδη τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά!

Τα δύο προηγούμενα χρόνια αξιοποιούνταν η πανδημία, πιο πριν τα μνημόνια, η κρίση, τα “κόκκινα δάνεια”, το PSI και πάει λέγοντας. Πάντα με το ίδιο σκεπτικό. Οι εργαζόμενοι καλούμαστε  να είμαστε “ρεαλιστές”, να βάλουμε στην άκρη τις δικές μας ανάγκες για λογαριασμό της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.  Η στάση αυτή των τραπεζιτών, εκτός από απαράδεκτη, είναι και προκλητική. Προκλητική απέναντι στους τραπεζοϋπαλλήλους που βλέπουν το πραγματικό τους εισόδημα να μειώνεται εκ νέου, μετά από 12 χρόνια μειώσεων, απολύσεων, αποσχίσεων και υπερ-εντατικοποίησης. Προκλητική απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων και της κοινωνίας, με τις πλάτες των οποίων οι τράπεζες διασώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Η πρόταση των τραπεζιτών είναι μια πρόταση μειώσεων, την ώρα που έχει εκτιναχθεί ο πληθωρισμός και το κόστος ζωής είναι πλέον αφόρητο. Την ώρα που οι εργοδότες ανακοινώνουν υπερκέρδη και ετοιμάζονται να μοιράσουν μερίσματα στους μεγαλομετόχους των τραπεζών. Να απαντήσουμε όπως τους πρέπει!

Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ εδώ και αρκετούς μήνες έχει προτείνει συγκεκριμένο πλαίσιο για την νέα σύμβαση:

Απαιτούμε την υπογραφή κλαδικής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση. Ο αγώνας για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς απαντά στην επίθεση που δεχτήκαμε την τελευταία δεκαετία οι εργαζόμενοι του κλάδου, την τεράστια συρρίκνωση δικτύου και εργαζομένων, τις απολύσεις και αποσχίσεις τμημάτων, τις απλήρωτες υπερωρίες, την εντατικοποίηση της εργασίας και την πίεση για “εθελοντική” αποχώρηση από τη δουλειά, την τηλεργασία, που ήρθε για να μείνει στη ζωή των εργαζομένων με πολύ δυσμενείς όρους. Δεν αποδεχόμαστε τον κατακερματισμό των εργασιακών σχέσεων (8 διαφορετικές σχέσεις εργασίας μετράμε στις τράπεζες). Απαιτούμε την κατάργηση της “ενοικιαζόμενης” εργασίας. Έξω τα δουλεμπορικά από τις τράπεζες.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Αντί όμως η αδιαλλαξία και η προκλητική στάση των τραπεζιτών να απαντηθεί με έναν δυναμικό και αποφασιστικό αγώνα με την ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων, η ηγεσία της Ομοσπονδίας προκήρυξε 4ώρη στάση εργασίας για τις 28/3, χωρίς συγκέντρωση, για να στείλει το μήνυμα!

Η πρόταση του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για 24ωρη απεργία με κλιμάκωση μέχρι και την μεγάλη απεργία στις 6 του Απρίλη απορρίφθηκε. Μια πρόταση που θα έδινε την προοπτική της κλιμάκωσης και ταυτόχρονα της συμπόρευσης με μια σειρά Ομοσπονδίες και σωματεία που επίσης δίνουν σκληρή μάχη για υπογραφή κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων.

Το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην ΟΤΟΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας και οργανώνει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΟΤΟΕ (Σίνα και Βησσαρίωνος) στις 11.30 π.μ., την ώρα της συνάντησης.

Η απεργία στις 6 Απρίλη να δώσει ηχηρό μήνυμα ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα δικαιούμαστε, για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια.

Δε δεχόμαστε να πληρώνουμε άλλο για τα κέρδη όσων μας ματώνουν σε καιρό “ιμπεριαλιστικής ειρήνης” ή “ιμπεριαλιστικού πολέμου”.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11.15 – 15.15 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ, ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...