Σωματείο Οικοδόμων Ελασσόνας: 16 Μάρτη απεργούμε

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι οικοδόμοι, Έλληνες και μετανάστες, 

Απαιτούμε άμεσα:

*Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

*Σύνταξη στα 58 για όλους τους Οικοδόμους, όχι στο διαχωρισμό παλαιών – νέων. Όχι στην κατάργηση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

*Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Κατώτερο μεροκάματο: εργάτη 50 € – βοηθού 53 € – τεχνίτη 56 €

*Πενθήρο-7ωρο-35ωρο, με προοπτική πενθήμερο-6ωρο-30ωρο.

*Εδώ και τώρα, η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το κλέψιμο της ασφάλισής μας. Κάθε μέρα δουλειάς και μέρα ασφάλισης.

*Ένταξη των συναφών ειδικοτήτων (γυψοσανιδάδες, ξυλουργοί κ.α.) στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

*Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, «Να μείνει στα χαρτιά» ο νόμος Χατζηδάκη.

Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, γιατί οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με την Ρωσία), με επίκεντρο πρώτα απ’ όλα τις σφαίρες επιρροής, τα μερίδια των αγορών, τις πρώτες ύλες, τα ενεργειακά σχέδια και τους δρόμους μεταφοράς, ανταγωνισμοί που δεν μπορούν να επιλυθούν πλέον με διπλωματικά – πολιτικά μέσα και εύθραυστους συμβιβασμούς. 

Καμιά εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, να φύγουν όλες οι βάσεις του θανάτου από την Ελλάδα.

Οι αυξήσεις σε όλα τα αγαθά και την ενέργεια κάνει το χειμώνα ποιο βαρύ για κάθε συνάδελφο, συνολικά για τους εργαζόμενους τα λαϊκά στρώματα.

Δίνοντας συνέχεια στην προηγούμενη απόφαση της η Ομοσπονδία μας για Πανελλαδική Απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου, αποφάσισε νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Μάρτη, με αιχμή τις ΣΣΕ, τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα και το νόμο Χατζηδάκη. Πατάει πάνω στα οξυμμένα προβλήματα του κλάδου, στο γεγονός της διαμόρφωσης του μεροκάματου, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, αγώνας για υπογραφή σύμβασης έπειτα από 12 χρόνια.

Tα οξυμένα προβλήματα στο κλάδο, το ζήτημα της Σύμβασης είναι δεμένο με την ασφάλιση και το ένσημο, όπου οι όροι ασφάλισης τα τελευταία χρόνια έχουν χειροτερεύσει δραματικά και υπάρχει μεγάλη απόκλιση από αυτό που δουλεύουμε και αμειβόμαστε και αυτό που τελικά λαμβάνουμε ως ένσημο (ύψος και αριθμός).

Ο αγώνας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο, έχει επείγοντα χαρακτήρα και δε χωράει καμία καθυστέρηση.

Συνάδελφοι, το επόμενο διάστημα απαιτείται η αναγκαιότητα συσπείρωσης και συμμετοχής στους αγώνες.  Να σπάσουμε την λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων, ότι τίποτα δεν γίνεται, ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα εμείς γιατί άλλοι αποφασίζουν.

Οι κινητοποιήσεις σε διάφορους εργασιακούς χώρους μας δείχνουν το δρόμο του αγώνα, τις σύγκρουσης με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αυτή η αγανάκτηση πρέπει να εκφραστεί σε οργανωμένη πάλη, κοινός ο αντίπαλος κοινή και η πάλη.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 παίρνουμε όλοι μέρος μαζικά, στην 24η Πανελλαδική Πανοικοδομική ΑΠΕΡΓΙΑ και στη Συγκέντρωση στις 10:30 στην Πλατεία Τάκη Γαργιαλιάνου (Εργατικού Κέντρου) στην Λάρισα.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Νίκη στην απεργία των εργατών στα ορυχεία χρυσού στην Αντιόχεια της Κολομβίας

Η ΟΜΕ εκφράζει αμέριστη αλληλεγγύη στους 600 εργαζόμενους στα ορυχεία χρυσού στη Σαραγόσα –...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Να ακυρωθεί η απόφαση αποφυλάκισης του ναζί εγκληματία τώρα

Οργή προκαλεί σε κάθε λαϊκό άνθρωπο η απαράδεκτη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας με...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: 22 Σεπτέμβρη πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΒΣΑ καλεί τα σωματεία της ομοσπονδίας και κάθε σωματείο...