Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. (Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ): Με θλίψη αποχαιρετάμε τον πρώην πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ Θ. Σταματόπουλο

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ. του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη στο τελευταίο του ταξίδι τον συνάδελφο πρώην πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ Θανάση Σταματόπουλο αλλά ταυτόχρονα νιώθουμε περηφάνια για την μεγάλη προσφορά του στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο Θανασης είναι από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες της ιστορίας των ναυτεργατών που έπαιξαν με την ακούραστη δράση τους σημαντικό και σε πολλές στιγμές καθοριστικό ρόλο στον αγώνα για την ζωή των απλών ανθρώπων , των εργαζομένων που βιώνουν την εκμετάλλευση στο πετσί τους .

Ο Θανασης υπόδειγμα αγωνιστή ταύτισε την ζωή του με τον αγώνα για τα δικαιώματα όλων των ναυτεργατών , πρωτοπόρος και από θέση ευθύνης από το 1978 έως το 1997 που εκλεγόταν Προέδρος της ΠΕΜΕΝ , 19 χρονιά ήταν επικεφαλής των πολύ σκληρών αναμετρήσεων που έδωσαν οι μηχανικοί και όλοι οι ναυτεργάτες , με τους ιστορικούς σταθμούς των 2 παγκόσμιων απεργιών την δεκαετία του 90.

Ο Θανασης πρωταγωνίστησε με άλλους συνάδελφους στην αλλαγή των συσχετισμών στην ΠΕΜΕΝ , συνέβαλε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος .

Ο Θανασης ποτέ δεν απομακρύνθηκε από τον κλάδο του σάρκα από την σάρκα των ναυτεργατών τίμιος , σεμνός , αγωνιστής και γι’ αυτό είχε κερδίσει με την στάση του τον σεβασμό και την εκτίμηση των ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων , αλησμόνητο παραμένει «ότι από τα γραφεία της ΠΕΜΕΝ μέχρι το λιμάνι έκανε 3ωρες να φτάσει επειδή όλοι οι συνάδελφοι τον αναζητούσαν γιατί είχαν την ανάγκη να μιλούν μαζί του»

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ και γι’ αυτό θα μείνει ανεξίτηλο το όνομα του στην Ιστορία του ναυτεργατικού κινήματος και αυτή η παρακαταθήκη υποσχόμαστε θα βάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό να την συνεχίσουμε.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους συναδέλφους του

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΘΑΝΑΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Με αγώνα θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας. 24ωρη απεργία στο έργο του Ελληνικού 14 Ιούλη

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΝΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ 24ΩΡΗ...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Καταγγέλλουμε την καταστολή και τη βία των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φοιτητών και εργαζομένων

Η κυβέρνηση καταφεύγει στην αστυνομική βία και καταστολή, στο ξυλοφόρτωμα φοιτητών και εργαζομένων για...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Ακόμη ένας οικοδόμος έχασε τη ζωή του

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, καταγγέλλει το νέο έγκλημα με νεκρό έναν...