Εργατικό Κέντρο ΒΣυγκροτήματος Δωδεκανήσου: Για την επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στην Κω

Δημοσιεύτηκε στις

Στην Κω η Δημοτική Αρχή βάφτισε την παρουσία της Υφυπουργού υγείας  σε “αποστειρωμένο περιβάλλον” σε συνάντηση με φορείς. !

Η αλήθεια είναι πως η Υφυπουργός Υγείας αποφεύγει να συναντηθεί με φορείς υγειονομικών και εργαζομένων γιατί έχει τεράστιες ευθύνες απέναντί τους αφού εδώ και δύο χρόνια τους έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους,χωρίς την απαραίτητη στελέχωση του Νοσοκομείου με γιατρούς “πρώτης” ειδικότητας όπως πνευμονολόγος, χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς κλιμάκια ΕΟΔΥ για να γίνονται δωρεάν τεστ και να ιχνηλατείτε ο πληθυσμός του νησιού.

Η αλήθεια είναι ότι ο σκοπός της επίσκεψης τόσο της ίδιας όσο και του Υπουργού Υγείας, δεν είναι η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στις δομές υγείας του νησιού μας και η επίλυση των προβλημάτων, αλλά ήρθαν για να στηρίξουν την πολιτική τους επιλογή για το νέο ΕΣΥ που μπάζει  τους ιδιώτες στο δημόσιο σύστημα υγείας, εγκαινιάζοντας  και κόβοντας κορδέλες σε απαραίτητο εξοπλισμό στο Νοσοκομείο της Κω, «δωρεά μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας», που ήδη θα έπρεπε να υπήρχε στο νοσοκομείο και αφορά μηχάνημα για τις φιάλες οξυγόνου.

Η  Δημοτική Αρχή  διάλεξε να στηρίξει αυτή την πολιτική ,ενισχύοντάς την και με αυτήν της την στάση. 

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες τους για την διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας τους και την στελέχωση του Νοσοκομείου Κω,του ΕΦΚΑ, του ΚΥ Αντιμάχειας, του ΕΟΔΥ με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών και των πλήρη ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό τους.

Να απορρίψουν στην πράξη την πολιτική που στη λογική κόστους- οφέλους, στην λογική της εμπορευματοποίησης της υγειάς, αφήνει τα νοσοκομεία να ρημάζουν και τον λαό απροστάτευτο.

Λεφτά δεν υπάρχουν για την υγεία, αλλά για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία δίνονται δις ΕΥΡΩ, μέσα σε μια νύχτα.

Αυτοί είναι!

Περισσότερα

Σημεία προπωλήσης της συναυλίας αλληλεγγύης στην Χαλκίδα

Εισιτήρια ενίσχυσης για τη συναυλία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί 23/07/2025 στο 3ο – 6ο...

Περιοδείες σωματείων της Πάτρας για το νομοσχέδιο για το 13ωρο

Έπειτα από την επιτυχημένη σύσκεψη με τη μαζική συμμετοχή πολλών σωματείων, που πραγματοποιήθηκε από...

Σωματείο Τουρισμού – Επισιτισμού Σάμου: Και εσύ δεν ζήταγες 13ωρο;

Συνάδελφισσα/ε, και εσύ δεν ονειρευόσουν να δουλεύεις 13 ώρες; (Μάλλον όχι) Η κυβέρνηση φέρνει λοιπόν...