Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών :Τιμούμε την Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας.

Δημοσιεύτηκε στις

Η φετινή επέτειος Τιμής για την Αγωνιζόμενη Εργαζόμενη Γυναίκα θα «γιορταστεί» μέσα στο ζοφερό κλίμα, που δημιουργούν η ιμπεριαλιστική πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, η τραγική κατάσταση στην οποία καλούνται να επιβιώσουν τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά λόγω της εξοντωτικής ακρίβειας σε καύσιμα, ρεύμα, είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, του τσακισμένου συστήματος υγείας και τέλος η πρωτοφανής έξαρση άσκησης έμφυλης βίας κατά των γυναικών, με απανωτά θανατηφόρα κρούσματα.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, που αγκαλιάζουν και στηρίζουν τη δράση του γυναικείου κινήματος, της ΟΓΕ και των οργανώσεών της, με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους προβάλλουν και εκείνα των εργαζόμενων γυναικών των λαϊκών στρωμάτων. Για τη λύση και ικανοποίηση όλων των αναγκών της σύγχρονης εργαζόμενης γυναίκας, την προστασία της από την εργοδοτική και έμφυλη βία.

Ταυτόχρονα οι γυναίκες αγωνίζονται μέσα και στο πλευρό του εργατικού κινήματος. Τρανά παραδείγματα οι πρόσφατες δράσεις που ανέπτυξαν οι γυναίκες εργαζόμενες και συντρόφισσες των εργατών στη ΛΑΡΚΟ, στην COSCO, στα πετρέλαια Καβάλας με την οργάνωσή τους σε επιτροπές αγώνα και μέσα από τα επιχειρησιακά εργατικά σωματεία.

Τιμούμε την Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας. Παίρνουμε μέρος σε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες, που το εργατικό κίνημα και η ΟΓΕ θα οργανώσουν σε όλες τις πόλεις την Τρίτη 8 Μάρτη. Στην Αθήνα στις 6 μμ στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στις 7μμ στην Πλατεία Αγίας Σοφίας.

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Μέτρα στήριξης του εργατικού- λαϊκού εισοδήματος

Απόλυτη ισότητα των γυναικών σε όλα τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα

Όχι στην εργοδοτική και έμφυλη βία κατά των γυναικών

Περισσότερα

Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Ν. Ευβοίας: Αγωνιστικές παρεμβάσεις για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στις 7 Νοέμβρη στη Χαλκίδα.

Συνεχίζοντας την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης για κλιμάκωση των αγωνιστικών δράσεων...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: 3 Νοέμβρη Παλεύουμε για αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν

Δεν ανεχόμαστε την εγκατάλειψη της δημόσιας Υγείας. Παλεύουμε για αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, αποκλειστικά δημόσιες...

Σωματείο εργαζομένων Tasty Foods: Αλληλεγγύη στον αγώνα των λιμενεργατών

Το Διοικητικο Συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων Tasty Foods καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι που...