Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Ηρακλείου : Καμιά εμπλοκή στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα στην Ουκρανία

Δημοσιεύτηκε στις

«…Να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ…»

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Εδώ και τώρα να απεμπλακείη χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικό έγκλημα στην Ουκρανία. Ο πόλεμος έφτασε στην πόρτα μας και ο κίνδυνος ανάφλεξης ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ –ΕΕ και Ρωσία είναι υπαρκτός και μετά τον ουκρανικό λαόθα την πληρώσουν και οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής μας, μαζί και ο ελληνικός λαός.

Σε μια τέτοια εξέλιξη η χώρα μας θα είναι στόχος της καπιταλιστικής Ρωσίας, καθώς με αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων, αλλά και την σύμφωνη γνώμη όλων των αστικών κομμάτων, έχει γίνει μια απέραντη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, η οποία τροφοδοτήθηκε και από τους γεωπολιτικούς και οικονομικούς ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων των της Ρωσίας και της Ουκρανίας με τη συμμετοχή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η εργατική τάξη, οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Οι εργάτες της Ελλάδας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα ούτε με τους Ρώσους, ούτε με τους Ουκρανούς εργάτες. Δεν πρέπει να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.Δε διαλέγουμε ποιος ιμπεριαλιστής είναι καλύτερος, παλεύουμε εναντίον τους!

Άλλωστε επί 70 και πλέον χρόνια στην ΕΣΣΔ, αυτοί οι λαοί έζησαν ειρηνικά και ευημερούσαν. Ο πόλεμος γίνεται για το ξαναμοίρασμα αγορών ανάμεσα σε επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Απαιτούμε να σταματήσει η αιματοχυσία που προκαλεί ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος.

  • Να κλείσουν στην χώρα μας οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, στη Σούδα, στο Στεφανοβίκειο, στη Λάρισσα, στην Αλεξανδρούπολη, σε όλη τη χώρα.
  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Το Συνδικάτο μας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου των Τροφίμων-Ποτών σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο για τα δικαιώματα του λαού, καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν την αντίθεσή του στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία και να διεκδικήσει την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ 19:00 ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Περισσότερα

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής – Όλοι στην Πανελλαδική πανεργατική απεργία την 1η Οκτώβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...

Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Ζακύνθου: Εργατικά ατύχημα με δυο τραυματίες διαρροή υγραερίου σε ξενοδοχείο

Την  Τρίτη 16 Σεπτέμβριου έγινε έκρηξη από διαρροή αερίου, στην κουζίνα του Ξενοδοχείου Caretta...

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ: Όλοι στην Απεργία 1η Οκτώβη – Να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο για την 13ωρη δουλειά

ΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ   ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 10.30ΠΜ ΣΤΑ...