Σωματείο Εργαζ. στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν.Αχαϊας :Τα Εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους.

Δημοσιεύτηκε στις

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Το “Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδ. Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας” στέκεται αλληλέγγυα στον μεγάλο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους.

Την Τρίτη 1 Φλεβάρη η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί μέτρων στήριξης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, παρέδωσε «τελεσίγραφο» ένα σχέδιο – καρμανιόλα με το οποίο προτίθεται να απολύσει όλους τους εργαζόμενους μέσα στον Φλεβάρη και να πετάξει στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες διώχνοντας τους από τον οικισμό, ώστε να παραδώσει την επιχείρηση στους ιδιώτες χωρίς εργαζόμενους που θα έχουν δικαιώματα.

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή. Αν σκοπός δεν ήταν το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων τότε ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας και μονάδες σαν την ΛΑΡΚΟ, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπηρετώντας την ευημερία του λαού. Γι’αυτό η ΛΑΡΚΟ μπορεί να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αλλά και γι’αυτό οι Κυβερνήσεις διαχρονικά, συστηματικά προχώρησαν στην απαξίωση της επιχείρησης, στην στοχοποίηση των εργαζομένων και στην υπερχρέωσή της.

Εμείς εδώ στη Πάτρα, το ξέρουμε καλά, ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν οι Κυβερνήσεις και τα Αρπακτικά που ξεζουμίζουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, τις υποδομές που έφτιαξε ο ίδιος ο λαός με τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων, που έχτισαν τα ντουβάρια και τις υψικάμινους της ΛΑΡΚΟ για να τους πετάξουν μετά στο δρόμο.

Τα Εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους. Οι εργαζόμενοι με τον πολύχρονο αγώνα τους, κράτησαν ανοιχτή τη ΛΑΚΡΟ, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, με όλους τους εργαζόμενους στην θέση τους, σμπαράλιασαν ξανά και ξανά τα σχέδια Κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Μεγάλη νίκη του αγώνα λιμενεργατ’ων της COSCO – Πλήρης ένταξη στα ΒΑΕ των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ αναδρομικά από το...

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ,ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ! ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ και ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ Συνάδελφοι, είμαστε περήφανοι που...

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής: Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων EFOOD / WOLT

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αττικής χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους στις πλατφόρμες των...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 20 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

Τη Δευτέρα 14/10/24 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για...