Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας : Συνεχίζεται το ντόμινο υποβάθμισης και συρρίκνωσης των δημόσιων παιδιατρικών νοσοκομείων

Δημοσιεύτηκε στις

Το τελευταίο διάστημα επιχειρείται ένα νέο χτύπημα σε βάρος των δημόσιων παιδιατρικών νοσοκομείων. Με ευθύνη της κυβέρνησης συνεχίζεται το ντόμινο υποβάθμισης και συρρίκνωσης των δημόσιων παιδιατρικών νοσοκομείων.

Μετά την άνωθεν εντολή για την απόσυρση του Παίδων Πεντέλης από τις 24ωρες γενικές εφημερίες με πρόσχημα τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο, την απόφαση μετακίνησης 16 ειδικευόμενων γιατρών από τα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία», Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αλεξάνδρα» σε εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν εκτός νοσοκομείων, ο Υπουργός Υγείας παρατείνει τελείως αναιτιολόγητα την απόσυρση του Παίδων Πεντέλης από τις 24ωρες γενικές εφημερίες τουλάχιστον ως τέλος Φεβρουαρίου.

Και αυτό την ώρα που σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα υπάρχει πλήθος αδιάθετων ραντεβού παιδιατρικού εμβολιασμού και την ώρα που ακόμα και ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ εισηγείται την άμεση επάνοδο του Παίδων Πεντέλης στις 24ωρες γενικές εφημερίες.

Η Παιδιατρική νοσοκομειακή περίθαλψη θεωρείται «φιλέτο» κερδοσκοπίας από ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες και από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που στο Παίδων «Αγία Σοφία» υπάρχουν παιδιά στη λίστα αναμονής που περιμένουν να χειρουργηθούν από το 2019, ενώ η αναμονή ακόμα και για χειρουργικές επεμβάσεις μέσης βαρύτητας αγγίζει τα 2 χρόνια, τα παιδοχειρουργικά τμήματα των ιδιωτικών κλινικών αυξάνονται συνεχώς.

Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, τόσο της σημερινής όσο και όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, ξεκάθαρα βάζει πλάτη στα επιχειρηματικά συμφέροντα που κερδοσκοπούν με τον πιο αισχρό εκβιασμό. Τον εκβιασμό που ασκείται στον γονιό όταν αρρωσταίνει το παιδί του.

Δηλώνουμε πως ΔΕΝ θα το επιτρέψουμε. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των υγειονομικών του Παίδων Πεντέλης και των ειδικευόμενων γιατρών των άλλων δυο Παιδιατρικών νοσοκομείων της Αττικής ήταν μόνο η αρχή.

Απαιτούμε:

  • Άμεση επαναφορά του Παίδων Πεντέλης στις 24ωρες γενικές εφημερίες από αύριο κιόλας.

  • Άμεση απεμπλοκή των Παιδιατρικών Νοσοκομείων από τον εμβολιασμό ώστε το προσωπικό να αφοσιωθεί απερίσπαστο στο έργο του και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών. Οι παιδιατρικοί εμβολιασμοί να γίνονται σε δομές στο πλαίσιο της ΠΦΥ, πλήρως στελεχωμένες με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

  • Αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης σε όλα τα επίπεδα από το πρωτοβάθμιο μέχρι το τριτοβάθμιο με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και χρηματοδότηση.

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Απάντηση στην προκλητική επιστολή του ΣΕΕΝ προς την ΠΝΟ για την Απεργία 22 – 23 Οκτώβρη

Στις 14 Οκτωβρίου 2024, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) έστειλε επιστολή στην ΠΝΟ,...

Συνδικάτο Μετάλλου – Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Συγκέντρωση στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας

Πρωινή συγκέντρωση στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας απο το Συνδικάτο Μετάλλου και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: 17 Οκτώβρη Παναττική στάση εργασίας – συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας

ΟΧΙ στη μετατροπή των νοσοκομείων σε «εφημερατζίδικα» που θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην υποβάθμιση...