Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας : Η ασφάλεια των εργαζομένων θύμα της κερδοφορίας

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Την Πέμπτη 3/2/2022, συνέβησαν δυο περιστατικά φωτιάς, ένα στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο και ένα στο διυλιστήριο της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ στην Κόρινθο. Τα περιστατικά τέθηκαν υπό έλεγχο από την επέμβαση των εργαζομένων χειριστών παραγωγής και των αγημάτων πυρασφαλείας, ενώ δεν υπήρξε αναφορά για τραυματισμούς. Δεν περάσαν πολλές μέρες από το προηγούμενο σοβαρό περιστατικό που εξελίχθηκε στο διυλιστήριο της Ελευσίνας (26/1/2022).

Στον κατά τα άλλα «φανταχτερό» τομέα της ενέργειας, και εν μέσω μετεξέλιξης των πετρελαϊκών ομίλων σε ενεργειακούς, με επενδύσεις σε πράσινη ενέργεια (ΑΠΕ κλπ.) οι εργαζόμενοι στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις έρχονται από τη μια αντιμέτωποι με σοβαρούς κινδύνους οι οποίοι σχετίζονται με ζητήματα συντήρησης, από την άλλη με την εντατικοποίηση της εργασίας, με ατελείωτη υπερωριακή εργασία.

Το 2022 υπάρχουν όλες οι τεχνικές – επιστημονικές δυνατότητες να περιορίζεται στο ελάχιστο ο κίνδυνος ατυχήματος. Αντ’ αυτού, βάζοντας τα πάντα στη ζυγαριά της κερδοφορίας έχουμε την εκδήλωση ατυχημάτων, που εν δυνάμει μπορούν να κοστίσουν τη ζωή σε συναδέλφους μας, αλλά βάζουν και σε κίνδυνο τις γειτνιάζουσες περιοχές και τους κατοίκους τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους για ασφάλεια στην εργασία, για δουλειά με εργασιακά δικαιώματα. Λέμε όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας που φθείρει την υγεία μας και μπαίνει εμπόδιο στην οικογενειακή και προσωπική ζωή των συναδέλφων.

Διεκδικούμε:

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη των οργανικών κενών.

Έγκαιρη επιθεώρηση και συντήρηση του εξοπλισμού.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις εξελίξεις σχετικά με την υπογραφή ΣΣΕ στον όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στον όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, Εδώ και πολλούς μήνες  δίνουμε την μάχη για την υπογραφή...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Η Ομοσπονδία στέκεται στο πλευρό των νέων στρατευμένων

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη της και στέκεται στο...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής – Παράρτημα Αν. Αττικής: Η Καθαριότητα κτιρίου ΠΕΑΑ δεν λύνεται με συμβάσεις

ΓΙΑ ΑΛΛΗ  ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΝΕΤΑΙ...