Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας : Όχι στην εγκληματική απόφαση για τη ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Τη περασμένη Τρίτη η κυβέρνηση πρότεινε- ενημέρωσε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, μετά από 2 χρόνια εμπαιγμού, οτι θα προχωρήσει όχι μόνο στην απολυσή τους αλλά και ότι θα πρέπει να εκκενώσουν τον οικισμό που διαμένουν με τις οικογένειες τους μέχρι το τέλος Φλεβάρη. Σκοπός αυτής της απόφασης είναι να παραδοθεί χωρίς το “βάρος” των εργαζομένων στους νέους μεγαλοεπενδυτές και ως εκ θαύματος εν μια νυκτί από “προβληματική” επιχείρηση θα γίνει ξανά κερδοφόρα, μπουκώνοντας στα κέρδη τους νέους ιδιοκτήτες

Είναι γελασμένοι στην Κυβέρνηση αν νομίζουν ότι θα τους επιτρέψουμε να κάνουν κάτι τέτοιο. Δε θα αφήσουμε να περάσουν οι απολύσεις των εργαζομενων της ΛΑΡΚΟ. Συνεχίζουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων μας. Έχουμε τη δύναμη και θα χαλάσουμε τα σχέδια τους.

Μεθοδευμένα και διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις οδήγησαν στο μαρασμό της παραγωγικής αυτής επιχείρησης που της δίνουν ζωή πανω απο 1300 εργαζόμενοι. Οι κυβερνώντες δίχως να κάνουν τις απαραίτητες συντηρήσεις, τις αναγκαίες προσλήψεις για να ενισχύσουν την παραγωγή, έχει ως αποτέλεσμα να απαξιώνεται και οι εργαζόμενοι να παίζουν τις ζωές τους κορώνα γράμματα. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η εταιρεία είναι από τις λίγες εταιρείες διεθνώς που παράγει νικέλιο και άλλα πολύτιμα παράγωγα, βάσικη πρώτη ύλη και για τη κατασκευή ανοξείδωτου χάλυβα.

Οι συνάδελφοι στη ΛΑΡΚΟ αντέχουν γιατί δεν είναι μόνοι τους. Έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα τους. Δυναμώνουμε την πάλη για να βγούμε όλοι νικητές. Για να μη χάσει κανένας συνάδελφος τη δουλειά και το σπίτι του.  Για να επιστρέψουν οι συνάδελφοι νικητές στη δουλειά τους και να καταφέρουμε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που θα διασφαλίζουν την ακεραιότητα όλων.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Το συνδικάτο μας καταγγέλλει τη νέα αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλούν τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ για τη συνέχιση του αγώνα στη Λάρυμνα στις 13/02 στις 10 το πρωί και καλούμε τους συναδελφούς μας στο κλάδο μας σε όλη τη Βοιωτία να βρίσκονται σε απεργιακή ετοιμότητα για να μη περάσουν τα σχέδια διάλυσης της ΛΑΡΚΟ από την κυβέρνηση.

 

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας ενισχύοντας τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Δυναμώνουμε την πάλη για να μείνουν στα χαρτιά και να καταργηθούν οι αντεργατικοί – αντιλαϊκοί νόμοι που έχουν καταστρέψει τις ζωές μας.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις εξελίξεις σχετικά με την υπογραφή ΣΣΕ στον όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στον όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, Εδώ και πολλούς μήνες  δίνουμε την μάχη για την υπογραφή...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Η Ομοσπονδία στέκεται στο πλευρό των νέων στρατευμένων

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη της και στέκεται στο...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής – Παράρτημα Αν. Αττικής: Η Καθαριότητα κτιρίου ΠΕΑΑ δεν λύνεται με συμβάσεις

ΓΙΑ ΑΛΛΗ  ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΝΕΤΑΙ...