ΣΕΤΗΠ: Όχι στις απολύσεις στην ΛΑΡΚΟ – Ο Αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων μας

Δημοσιεύτηκε στις

Εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στις απολύσεις που χθες ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στο μήνα. Απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει το τελεσίγραφο που έδωσε στους εργαζόμενους, να μη γίνει καμία απόλυση στη ΛΑΡΚΟ, κανείς να μην πεταχτεί από τον οικισμό και να εξασφαλιστούν μέτρα στήριξης των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή. Αν σκοπός δεν ήταν το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων τότε ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας και μονάδες σαν την ΛΑΡΚΟ θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υπηρετώντας την ευημερία του λαού. Για αυτό η ΛΑΡΚΟ μπορεί να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αλλά και για αυτό οι Κυβερνήσεις διαχρονικά, συστηματικά προχώρησαν στην απαξίωση της επιχείρησης, στην στοχοποίηση των εργαζομένων, στην υπερχρέωση της.

Και αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι τα Εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους. Οι εργαζόμενοι με τον πολύχρονο αγώνα τους κράτησαν ανοιχτή τη ΛΑΚΡΟ κόντρα σε θεούς και δαίμονες, με όλους τους εργαζόμενους στην θέση τους σμπαράλιασαν ξανά και ξανά τα σχέδια Κυβερνήσεων, επιχειρηματικών ομίλων.

Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι Κυβερνήσεις και τα αρπακτικά που ξεζουμίζουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, τις υποδομές που έφτιαξε ο λαός, τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων που έχτισαν τα ντουβάρια και τις υψικάμινους της ΛΑΡΚΟ, για να τους πετάξουν μετά στο δρόμο.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Και εμείς στον κλάδο μας έχουμε βιώσει πολύ καλά τι σημαίνει το ξεπούλημα και η απελευθέρωση με σκοπό την ολοένα και αυξανόμενη κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Εξαγορές, συγχωνεύσεις, χτύπημα των δικαιωμάτων μας, απολύσεις συνθέτουν το πεδίο σε κάθε φάση της οικονομίας, είτε στην κρίση, είτε στην ανάπτυξη.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ, στεκόμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο. Καλούμε όλα τα μέλη του ΣΕΤΗΠ, κάθε συνάδελφο στις εταιρείες Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής να αγκαλιάσουν τον αγώνα των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ, γιατί είναι και δικός μας αγώνας, ο αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή.

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...