ΣΕΑΑΝ – Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 παρέδωσε σχέδιο με το οποίο ανακοινώνει ουσιαστικά τη θέληση να απολύσει μέσα στον μήνα όλους τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ και να τους διώξει από τον οικισμό.

Αυτό δε συμβαίνει επειδή η χώρα μας δεν έχει ορυκτό πλούτο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού, αλλά επειδή θέλουν όσο πιο γρήγορα γίνεται να παραδώσουν τον χώρο σε ιδιώτες οι οποίοι αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο που τους έφτιαξαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, θα έχουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι με τον πολύχρονο αγώνα τους κατάφεραν ως τώρα να εμποδίσουν τα σχέδια των κυβερνήσεων για κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και να την κρατήσουν ανοιχτή. Η περίπτωση της ΛΑΡΚΟ φανερώνει ότι η απαξίωσή της από τις κυβερνήσεις την οδηγεί στο λουκέτο, όχι οι αγώνες των εργατών που παράγουν τον πλούτο.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Οι εργαζόμενοι , οι ανάπηροι , οι χρόνιοι πάσχοντες καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να πετάξει εκατοντάδες οικογένειες στον δρόμο. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ!

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργατ/λων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Αττικής: Όλοι 24 Ιούνη στην κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ

Όλες και όλοι την Τετάρτη 24/06 στην κινητοποίηση του ΣΕΤΗΠ έξω από τα γραφεία...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφ. Αττικής: Καταγγελία για την απαγόρευση εισόδου στην Παλαιστίνη αντιπροσωπείας συνδικαλιστών από την Ελλάδα

Καταγγελία για την απαγόρευση εισόδου στην Παλαιστίνη αντιπροσωπείας συνδικαλιστών από την Ελλάδα από το...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Όχι στην καταστροφή του μεταλλευτικού εξοπλισμού στα ορυχεία της ΔΕΗ

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ...