Η ΟΕΚΙΔΕ καταγγέλλει τις εκδικητικές απολύσεις εργαζόμενων από την εργοδοσία στα «Ευρωπαϊκά Νηματουργία Βαρβαρέσος ΑΕ»

Δημοσιεύτηκε στις

Η ΟΕΚΙΔΕ καταγγέλλει την εργοδοσία στα «Ευρωπαϊκά Νηματουργία Βαρβαρέσος ΑΕ», που μετά τις δικαστικές αγωγές ενάντια στη Διοίκηση του επιχειρησιακού Σωματείου προχωράει σε εκδικητικές απολύσεις εργαζόμενων οι οποίοι στήριξαν τις κινητοποιήσεις του σωματείου όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις τους.

Οι 180 εργαζόμενοι της «Ευρωπαϊκής Νηματουργίας» είναι απλήρωτοι για 7 μήνες, ενώ η επιχείρηση έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη από τον ιδρώτα τους χρόνια τώρα, δραστηριοποιείται και σε άλλους κλάδους (Ενέργεια – Τουρισμός), επιδοτείται και χρηματοδοτείτε για την υλοποίηση κερδοφόρων επενδύσεων.

Απ’ την άλλη πλευρά, η ζωή των εργαζομένων έχει φτάσει στα τάρταρα, αφού οι μισθοί τους μειώθηκαν κατά 16% πριν 8 χρόνια, επιβλήθηκε κατά διαστήματα εκ περιτροπής εργασία, ατομικές συμβάσεις με τον άθλιο βασικό μισθό, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αναστολές συμβάσεων εργασίας κλπ.

3 χρόνια βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αφού εξάντλησαν κάθε περιθώριο με τριμερείς σε ΣΕΠΕ Ημαθίας και Υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι απέναντι στη ασυδοσία και αδιαλλαξία της εργοδοσίας να πληρώσει δεδουλευμένα, να υπογράψει ΣΣΕ με κάλυψη των απωλειών, αγωνίζονται με μπροστάρη το σωματείο τους και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους παίρνοντας την κατάσταση στα δικά τους χέρια, κλείνοντας τα αυτιά τους στις σειρήνες της αναμονής και των επίδοξων σωτήρων «επενδυτών».

Ο αγώνας τους είναι δίκαιος και έχει τη στήριξη της Ομοσπονδίας μας, των σωματείων του κλάδου, του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, σωματείων και φορέων της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας.

Οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία της εργοδοσίας θα πέσουν στο κενό.

Απαιτούμε:

  • Η εργοδοσία να πάρει τώρα πίσω όλες τις εκδικητικές απολύσεις.
  • Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.
  • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους.

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Τεράστιες οι ευθύνες της Διοίκησης της Λυρικής και του ΥΠΠΟ για τον τραυματισμό εργαζομένου

Την Κυριακή το απόγευμα Τεχνικός της Λυρικής που έκανε εργασίες στησίματος σκηνικού έπεσε από...

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών: Για τη στοχοποίηση των φαντάρων

Γυρνάμε πίσω στις εποχές του μετεμφυλιακού κράτους; Ξαναζούμε εποχές χούντας; Αυτές μας θυμίζουν οι...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360 Connect και ΛΘ: Αλληλεγγύη στους φαντάρους που διώκονται

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους στρατευμένους νέους, που εναντιώνονται και εκφράζουν...