Επιτροπή αγώνα σχολικών καθαριστριών Ν. Ιωαννίνων: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις για μέτρα προστασίας της υγείας μας

Δημοσιεύτηκε στις

Σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου

13:30 στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στηρίζουμε τη διαμαρτυρία των γονιών και των εκπαιδευτικών.

18:30 συμμετέχουμε στην πικετοφορία από το Εργατικό Κέντρο για τα μέτρα προστασίας της υγείας μας, μαζί με τα σωματεία.

Η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία χωρίς να πάρει κανένα μέτρο προστασίας για μαθητές, εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες. Αντιμετωπίζει εχθρικά τη μόρφωση των παιδιών μας. Επιμένει να ρίχνει το βάρος της ευθύνης και το κόστος της αντιμετώπισης στις πλάτες μας οδηγώντας σε μεγάλη διασπορά του ιού και σε κατάσταση “ανοσίας της αγέλης”.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Εδώ και τώρα:

– Να αραιώσουν τώρα οι σχολικές τάξεις, να ανακληθούν άμεσα όλες  οι συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών παντού ώστε να μην υπάρξει καμία διδακτική ώρα χαμένη και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που όξυνε ή πανδημία.

– Μαζικά δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες και μαθητές. Δωρεάν μοριακά τεστ για όλους σε περίπτωση κρούσματος στις σχολικές τάξεις για να γίνει ουσιαστική ανάσχεση της μεταδοτικότητας.

– Να χορηγούνται δωρεάν – με έκτακτη κρατική χρηματοδότηση – ειδικές μάσκες που απαιτούνται σε όλους τους μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία.

– Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία και σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

– Να δοθούν τώρα σε όλους τους Δήμους τα Μέσα  Ατομικής προστασίας(ΜΑΠ) γιατί για να στηρίξουμε την υγεία των μαθητών και εκπαιδευτικών πρέπει πρώτα από όλα να είμαστε εμείς   δυνατές και ασφαλείς. Εκπαίδευση και καθηκοντολόγιο.

– Γενναίες προσλήψεις τώρα και Μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Μετατροπή των συμβάσεων μας σε πλήρους απασχόληση  σε Δήμο Ζίτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου.

Μόνο ο κοινός και συλλογικός αγώνας Εκπαιδευτικών – Γονέων – Καθαριστριών μπορεί να σώσει τα παιδιά μας για να μπορούν και να μορφώνονται σε ασφαλή σχολεία.

 

Περισσότερα

Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας: Να επανέλθουν οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και το 7ωρο-5ημερο-35ωρο

Καταγγέλλουμε το νέο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης με το οποίο θέλει να επιβάλει την...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360Connect – λ.θ.:Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους στη Vodafone και τις θυγατρικές της

Αυξήσεις ψίχουλα και το παραμύθι του «15ου μισθού» συνεχίζεται για ακόμη μία χρονιά. Συλλογική Σύμβαση...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Να ανατραπούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που υπονομεύουν τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΗΛΙΟ ΜΕ ΗΛΙΟ  Καλούμε...