Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής : Να επιλυθεί τώρα το πρόβλημα της θέρμανσης των κτιρίων του ΥΠΑΑΤ

Δημοσιεύτηκε στις

      Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

            στην καρδιά του χειμώνα και εν μέσω κακοκαιρίας και πανδημίας πολλοί συνάδελφοι απευθύνονται στο σύλλογο για τα προβλήματα που εμφανίζονται στις απαρχαιωμένες υλικοτεχνικές υποδομές που καλούμασατε να δουλέψουμε, με κυριότερο το διαχρονικό πρόβλημα της θέρμανσης!!! Για άλλη μια φορά γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο, αφού κάθε χρόνο τέτοια εποχή αρκετές Δ/νσεις του υπουργείου είτε δεν έχουν θέρμανση είτε έχουν προβλήμα θέρμανσης, όπως για παράδειγμα στη Δ/νση Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών στην Αγία Παρασκευή όπου στεγάζονται κτηνιατρικά εργαστήρια τα οποία είναι διαπιστευμένα και εργαστήρια αναφοράς όπου παρατηρείται το φαινόμενο είτε να μην ανάβουν τα καλοριφέρ λόγω βλάβης είτε να τα ανάβουν για 2 το πολύ 3 ώρες, προκειμένου να κάνουν μείωση των λειτουργικών δαπανών!!! Αυτό το φαινόμενο έχει ως ως συνέπεια αρκετοί συνάδελφοι να αναγκάζονται να εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, ενώ υπάρχει και κίνδυνος να πέσει το σύστημα από τη χρήση ηλεκτρικών θερμαστών που αναγκάστηκαν να αγοράσουν, προκειμένου να ζεσταθούν!!!

            Εύλογα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν, γιατί ενώ κάθε χρόνο υπάρχουν προβλήματα με τη θέρμανση δεν έχουν μέχρι σήμερα επιλυθεί, είτε λόγω των απαρχαιωμένων κτιρίων και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, είτε λόγω της έλλειψης προσωπικού στις προμήθειες, είτε λόγω της υποχρηματοδότησης, όταν την ίδια στιγμή ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ διαχρονικά για τις ανακαινίσεις των υπουργικών γραφείων και όχι μόνο, όπως π.χ. πρόσφατα η προμήθεια laptop αξίας 2.500 ευρώ[1] για τις «ανάγκες» του Γραφείου Τύπου (ΑΔΑ: ΨΣΥΙ4653ΠΓ-Κ6Ξ) (περιοδείες ΥΠΠΑΤ, τηλεδιασκέψεις του Υπουργού εκτός Υπουργείου απομακρυσμένες συνδέσεις κ.ά.) που σύμφωνα με την περιγραφή του από γνωστό κατάστημα… «προσφέρει τη δυνατότητα να παίξεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια, να παρακολουθήσεις τις αγαπημένες σου ταινίες σε υψηλή ανάλυση, να πλοηγηθείς στο ίντερνετ και να παίξεις διαδικτυακά παιχνίδια ακόμα και να τρέξεις σχεδιαστικές εφαρμογές».

Είναι ακόμα πιο προκλητικό αν αναλογιστει κανείς ότι οι εργαζόμενοι του ΥΠΑΑΤ, και όχι μόνο, καλούνται να βάζουν βαθιά κάθε φορά το χέρι στην τσέπη τους είτε για να αγοράσουν αντισηπτικά, μάσκες, ή να κάνουν self/rapid test ή pcr είτε γιατί δεν είναι εμβολιασμένοι για διάφορούς λόγους είτε γιατί οι ίδιοι ή τα παιδιά τους έχουν συμπτώματα κορωνοϊού ή έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα επιβαρύνοντας ακόμα περισσσότερο τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

            Από ότι φαίνεται, στο ΥΠΑΑΤ και γενικότερα στο Δημόσιο, ανεξαρτήτως κυβέρνησης υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν δύο κατηγορίες εργαζομένων: τα στελέχη – σύμβουλοι και οι πληβείοι – εργαζόμενοι.

             ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την πολιτική ηγεσία και την υπηρεσιακή ιεραρχία του ΥΠΑΑΤ να δώσουν λύση ΤΩΡΑ στο πρόβλημα της θέρμανσης των κτιρίων του ΥΠΑΑΤ και να μεριμνήσουν για την επίλυση των ζητημάτων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων (ν. 3850/2010) που αναφέρονται στην αριθμ. 73/16-11-2021 ανακοίνωσή μας, την οποία σας επισυνάπτουμε.

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: 6 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία – 20 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

Με τον αποφασιστικό, μαζικό αγώνα μας διεκδικούμε: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για όλους τους...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για εξελίξεις στην Αττική Οδό

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Στις 6 Οκτώβρη,...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...