Αγωνιστική Συσπείρωση Μισθωτών Δικηγόρων : 13 Γενάρη όλοι στο Υπ. Υγείας

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 13/11 5μμ στο ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ

Καθημερινά μετράμε δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού, με την κυβέρνηση να εξακολουθεί να εφαρμόζει την ίδια εγκληματική πολιτική. Με πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του ιού, κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες του κεφαλαίου. Με ανεπαρκή χρηματοδότηση του δημοσίου συστήματος υγείας και καλώντας μας να προστατεύσουμε την υγεία μας και τη ζωή μας, ο καθένας από μόνος του και όπως μπορεί.

Οι χώροι εργασίας μας έχουν μετατραπεί σε χώρους υπερμετάδοσης του ιού. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια άνοιξαν όπως ακριβώς έκλεισαν, χωρίς δηλαδή να έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο. Η ίδια κατάσταση λίγο πολύ επικρατεί και στα δικαστήρια. Την ίδια στιγμή καθημερινά αναγκαζόμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για ένα τεστ αφού οι ουρές για δωρεάν διάγνωση στα ελάχιστα σημεία ελέγχου είναι ατέλειωτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες δεν καλύπτουν το κόστος αυτό και το μετακυλίουν στις πλάτες των εργαζομένων.

Μπροστά σε αυτήν την εκρηκτική κατάσταση, εργατικά σωματεία της Αττικής πήραν την πρωτοβουλία να καλέσουν σε κινητοποίηση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.01.2021 στο Υπουργείο Υγείας διεκδικώντας ουσιαστικά και άμεσα μέτρα  προστασίας της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Μισθωτών Δικηγόρων, ανταποκρινόμενη σε αυτό το κάλεσμα, κατέθεσε στο ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων ψήφισμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 13.01.2021 για να υιοθετηθεί αυτό από το Σωματείο και να δυναμώσει ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων για να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα μας.

Η πρόταση για συμμετοχή στο στην κινητοποίηση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Οφείλουμε να σταθούμε στην στάση της Αντίρρησης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ) που οι εκπρόσωποι της ψήφισαν λευκό, με διάφορα προσχήματα και χωρίς να παίρνουν θέση για τα αιτήματα που τίθενται. Η καθεμία και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του…

Τώρα είναι ώρα μάχης και αγώνα για την υγεία και τη ζωή μας!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση την Πέμπτη 13.1 στις 5μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας για να απαιτήσουμε εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Πρωτοστατούμε για να οργανώσουμε μέσα από το Σωματείο μας και σε συντονισμό με τα υπόλοιπα σωματεία τον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει!

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Καταγγελία του Ενιαίου Συλλόγου

Σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο που κλείνει και διαλύει ότι έχει...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας Φούρνων: Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στην Ικαρία και τους Φούρνους

Τη Δευτέρα  πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε κενά που τα περισσότερα είναι ανοικτά από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αλληλεγγύη στο φαντάρο που στοχοποιήθηκε από βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΕΜΕΝ εκφράζει την απερίφραστη αλληλεγγύη της στους φαντάρους, τα παιδιά μας, που ασκούν...