Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής : Ανακοίνωση σχετικά με το κλείσιμο του Ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ

Δημοσιεύτηκε στις

Η ανακαίνιση και η αναβάθμιση της κερδοφορίας της Ιονικής Α.Ε  περνά μέσα από την ισοπέδωση των δικαιωμάτων 350 εργαζόμενων οδηγώντας τους  στην  ανεργία

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΧΙΛΤΟΝ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

 Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ΧΙΛΤΟΝ Αθηνών ,  ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ,μέλος του ομίλου της ΤΕΜΕΣ , συμφερόντων του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου ,  ανακοίνωσε επίσημα  ότι στις 31 Ιανουαρίου 2022 διακόπτεται η λειτουργία του ξενοδοχείου μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανακαίνισης οι οποίες θα διαρκέσουν περίπου 3 χρόνια .

Με μια κίνηση που περιέχει αρκετά στοιχεία εκβιασμού η εταιρεία ξεκαθάρισε στους περίπου 350 εργαζόμενους  ότι δεν έχει καμία πρόθεση να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα τους μέχρι το άνοιγμα του Ξενοδοχείου προσφέροντας τους ουσιαστικά 2 επιλογές εθελούσιας αποχώρησης οι οποίες έχουν μία και μοναδική συνισταμένη , την ΑΠΟΛΥΣΗ.

Η επιδίωξη της ΙΟΝΙΚΗΣ ΑΕ είναι να εξαγοράσει την συναίνεση των συναδέλφων για να εξυπηρετηθεί το σχέδιο μαζικής εκκαθάρισης από εργαζόμενους με συγκροτημένα συλλογικά δικαιώματα ώστε να έχει την δυνατότητα , στην νέα μορφή του συγκροτήματος μετά την ανακαίνιση, να απασχολήσει νέο προσωπικό αποκλειστικά με ευέλικτες μορφές εργασίας και μέσω δουλεμπορικών εταιρειών

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην «τσιμπήσουν» και να μην παρασυρθούν από τους καλοθελητές του μηχανισμού της εργοδοσίας. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παραδώσει στην εργοδοσία το κατοχυρωμένο δικαίωμα του στην μόνιμη εργασία  ούτε να συναινέσει σε απόλυση η οποία του «σερβίρεται» καλά κρυμμένη σε ένα οικονομικό πακέτο αποχώρησης . Η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης σημαίνει αυτομάτως οριστική απώλεια του κεκτημένου δικαιώματος ο εργαζόμενος να συνεχίσει να εργάζεται και να βιοπορίζεται από την Ιονική ξενοδοχειακή όσο διαρκεί η ανακαίνιση αλλά και μετά  .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Χίλτον Αθηνών , να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στις 13:00 στην αίθουσα Τερψιχόρη.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Περισσότερα

00:09:12

Παρέμβαση Βέτας Πανουτσάκου στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων(ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε την παρέμβαση της Βέτας Πανουτσάκου, προεδρεύουσα της Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, στην Τακτική Γενική...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής: 16 Δεκέμβρη Στάση εργασίας και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΕΣ 6.00 ΜΜ ΕΩΣ 10.00ΜΜ ΚΑΙ...

Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας: Καμία δίωξη στους στρατευμένους

Το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων στα Ποτά Τρόφιμα ν. Αχαίας, καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της...