Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας ΜΕΤΡΟ Αθηνών : Για μέτρα προστασίας των εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

Το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων στηρίζει κ διεκδικεί τις αυτονόητες προτάσεις-εισηγήσεις που εκφράζει μέσα από την ανακοίνωση της η Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων στην εταιρία ως ελάχιστα μέτρα διασφάλισης αυτών και του επιβατικού κοινού.

Άξιο απορίας είναι ό,τι πέρα από τις διεκδικήσεις που υπάρχουν στον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα των μεταφορών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε έναν καταφανέστατα ευαίσθητο κοινωνικά χώρο εργασίας και παροχής υπηρεσιών προς μεγάλη μερίδα πολιτών , δεν εφαρμόζονται σε πολλές περιπτώσεις ούτε κατά το ελάχιστο τα υγειονομικά πρωτόκολλα που η ίδια η κυβέρνηση νομοθετεί. Χορηγίας ΜΑΠ, μάσκες προβλεπόμενου τύπου, τηλεργασία , προσέλευση εργαζομένων , απολυμάνσεις συρμών, σταθμών, χώρων εργαζομένων και επιβατών, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας κλπ.

Κοντεύουμε να γίνουμε γραφικοί αλλά θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ερμηνείας των υγειονομικών πρωτοκολλών κατά το δοκούν και με βάση προσωπικά μη επιστημονικά κριτήρια αλλά ούτε μπορεί να γίνεται και εφαρμογή των μέτρων υγείας πλημμελώς.

(Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ε.Υ.Α.Ε. την οποία στηρίζουμε απόλυτα)

 

Ε.Υ.Α.Ε. – ΣΤΑ.ΣΥ.
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι- σσες,
η Ε.Υ.Α.Ε. συνεδρίασε σήμερα και οριστικοποίησε τα θέματα που θα συζητηθούν στην τριμηνιαία συνάντηση με τη διοίκηση. Επίσης συζητήθηκαν, διεξοδικά, όλα τα θέματα που έχουμε καταγράψει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θα δοθεί στα σωματεία πλήρης έκθεση με προτάσεις για λύσεις των προβλημάτων που εντοπίστηκαν, σύμφωνα με τον θεσμικό ρόλο των Σωματείων και της Ε.Υ.Α.Ε.

Επιπλέον, έχουμε λάβει πλήθος καταγγελιών για τους χειρισμούς της διοίκησης στο θέμα της πανδημίας. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου εργαζόμενοι απειλούνται προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους, όντας νοσούντες, χωρίς αρνητικό pcr covid test.

Η Ε.Υ.Α.Ε. εκτιμά ότι το νέο πρωτόκολλο είναι επιεικώς απαράδεκτο σε αυτή τη φάση της πανδημίας, ΔΕΝ διαφυλάσει το προσωπικό και κατ’ επέκταση θέτει εν αμφιβόλω την εύρρυθμη λειτουργία της ΣΤΑ.ΣΥ. , μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Ε.Υ.Α.Ε. προτείνει:

 α. 14 ημέρες απομόνωση σε όποιον νοσεί
 β. Επιστροφή στην εργασία ΜΟΝΟ με αρνητικό pcr covid test
 γ. Όπου υπάρχει η δυνατότητα η τηλεργασία να ξεπερνά το 50%
 δ. Κάλυψη όλων των εξόδων για τα pcr covid test
 ε. Πλήρης αποδοχές σε όσους νοσούν για όσο διάστημα νοσούν.

Καλούμε όλα τα Σωματεία στη ΣΤΑ.ΣΥ. να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες της διοίκησης, και παράλληλα να υιοθετηθούν οι ανωτέρω προτάσεις

Καλούμε τους εργαζόμενους να μάς καταγγέλλουν ΑΜΕΣΑ οποιαδήποτε μορφή πίεσης τους ασκείται, όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία τους.

Η Ε.Υ.Α.Ε. θα λαμβάνει άμεσα μέτρα, όπως έγινε σήμερα στην Γρ.1

ΑΡΚΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
ΩΣ ΕΔΩ !!!

 

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Στεκόμαστε στο πλευρό των λιμενεργατών των ΗΠΑ

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ εκφράζει την αλληλεγγύη του και στέκεται στο πλευρό των Λιμενεργατών στην...

Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas-Παράρτημα Λάρισας: Διεκδικούμε την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η Praktiker γιορτάζοντας την αύξηση των κερδών από την...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: 3 Οκτώβρη σύσκεψη φορέων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...