Σωματείο Συνταξιούχων Ζακύνθου: Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Συνταξιούχων Ζακύνθου καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και το υπουργείο εργασίας που παραμονή πρωτοχρονιάς αποφάσισε να εκδώσει  εγκύκλιο εφαρμογής των αποφάσεων των ν.4387/16 (Κατρούγκαλου) και ν. 4670/20 (Βρούτση) που ενεργοποιεί για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν 6 χρόνια, τις περικοπές στις συντάξεις των συνταξιούχων που δικαιούνται από τη φύση της εργασίας τους δυο συντάξεις, καθώς και τις συντάξεις χηρείας – αναπηρίας.

Πιο συγκεκριμένα η διάταξη του νόμου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έρχεται να εφαρμόσει η σημερινή κυβέρνηση προβλέπει για τους συνταξιούχους αυτούς την αφαίρεση ουσιαστικά ποσού 268,00 ευρώ το μήνα, από τη δικαιούμενη «Εθνική Σύνταξη».

Καταδικάζουμε αυτές τις πολιτικές στο σύνολο τους και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να διαλέγουμε δημίους ανάμεσα στα κόμματα που κυβέρνησαν και με τις πολιτικές τους έχουν τσακίσει τις ζωές των συνταξιούχων, (ανεξάρτητα από το πώς αυτά αυτοπροσδιορίζονται πολιτικά).

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή διαδικασία, να αποδώσει στους συνταξιούχους άμεσα αυτά που τους έχουν περικοπεί, που είναι κεκτημένα, πληρωμένα με τον αγώνα μιας ζωής.

Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τα πληρωμένα δώρα τους,

τα αναδρομικά τους, το 0,5% του προϋπολογισμού για τα έτη 2020 – 2021

και να καταργηθεί άμεσα η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Το επαναλαμβάνουμε για άλλη μία φορά η πανδημία δεν είναι «ΑΜΝΗΣΙΑ» θα μας βρουν όλους μπροστά τους στους δρόμους του αγώνα.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους του νησιού μας να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. ΕΠΑΙΤΕΣ στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas-Παράρτημα Λάρισας: Διεκδικούμε την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η Praktiker γιορτάζοντας την αύξηση των κερδών από την...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου: 3 Οκτώβρη σύσκεψη φορέων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας: Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ...