ΕΚ Λαυρίου Ανατολικής Αττικής για τις διαγραφές συνδικαλιστών στην ΕΤΕΚΤ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Αν.Αττικής, βρίσκεται στο πλευρό των τριών συνδικαλιστών που η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΕΤΕΚΤ (Ένωση Τεχνικών Κινηματογράφου – τηλεόρασης) που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε από το σωματείο τους με την απαράδεκτη αιτιολογία ότι οι συνάδελφοι δρουν ενάντια στο σωματείο, επειδή διαφωνούν με τη διοίκηση, έχουν άλλη ιδεολογία και ασκούν κριτική!

Τα Σωματεία μας και τα συνδικάτα μας είναι ζωντανοί οργανισμοί και όχι μονο δεν πρέπει να διαγράφονται όσοι συνάδελφοι έχουν αντίθετοι γνώμη αλλά θα πρέπει να επιδιώκεται η ζωντανή συζήτηση μέσα σε αυτά, η διαπάλη, ώστε τα σωματεία να γίνονται κάστρα αγώνα ενάντια στην εργοδοσία που θέλει να τσακίσει τα δικαιώματά μας.

Ο λόγος που διαγράφηκαν οι τρεις συνάδελφοί, δείχνει ότι η πραγματική στόχευση της Διοίκησης του Σωματείου θέλει να είναι η λογική ότι όποιος διαφωνεί και έχει άλλη άποψη θα διαγράφεται, μια λογική που εκτός από απαράδεκτη είναι και επικίνδυνη μέσα στο κίνημα και δείχνει ξεκάθαρα ότι πίσω από αυτή κρύβεται η προσπάθεια για σιγή νεκροταφείου στο κλάδο.

Απαιτούμε να παρθούν τώρα πίσω οι διαγραφές των τριών συνδικαλιστών της ΕΤΕΚΤ.

Περισσότερα

Συνέντευξη του Γιώργου Δούκα Επιθεωρητή Εργασιακών Σχέσεων στην ΕΦΣΥΝ

-Πού μπορεί να οδηγήσει η θεσμοθέτηση της 13ης ώρας εργασίας στον ίδιο εργοδότη;  Η διεκδίκηση...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Για την επίθεση από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ στον στόλο αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla»

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την επίθεση από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ στον...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Καταγγέλουμε το ρεσάλτο του Ισραηλινού Στρατού

Καταγγέλλουμε το “πειρατικό” ρεσάλτο του Ισραηλινού στρατού και την κατάληψη των ελληνικών πλοίων του...