Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου:Καλά Χριστούγεννα… μόνο για τις επιχειρήσεις του αεροδρομίου και τους Τοur Operators!

Δημοσιεύτηκε στις

Οι φετινές γιορτές βρίσκουν δεκάδες εργαζόμενους στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, τα τουριστικά γραφεία, τα rent a car, στην ανεργία και μάλιστα μένοντας τελείως ξεκρέμαστοι, χωρίς να δικαιούνται ούτε το ελάχιστο εισόδημα του ταμείου ανεργίας. Ο λόγος είναι ότι οι περισσότερες εταιρείες δεν θεωρούνται εποχικές!!!

Μιλάμε για εταιρείες οι οποίες προσλαμβάνουν κάθε χρόνο για 6 μήνες το πολύ εκατοντάδες εργαζόμενους κατά το άνοιγμα της τουριστικής δραστηριότητας, στο αεροδρόμιο που δέχεται τις περισσότερες πτήσεις charter στην Ελλάδα!!! Αρκετοί από αυτούς ήταν με μηνιαίες συμβάσεις, που καθώς πλησίαζε το τέλος της σεζόν γίνονταν 15ήμερες και εβδομαδιαίες, μη γνωρίζοντας για πόσο ακόμα θα παραμείνουν στη δουλειά. Τα εκατομμύρια που βγήκαν στις πλάτες τους είναι το διακύβευμα, χωρίς να τους νοιάζει το πως επιβιώνουν το υπόλοιπο έτος, αξιοποιώντας την ευελιξία των εργασιακών σχέσεων που τους έχουν προσφέρει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Αυτό μπορούν με βεβαιότητα να το συμπεράνουν οι εργαζόμενοι, αν το συνδυάσουν με τις δεκάδες παραβάσεις αναφορικά με τις εργασιακές συνθήκες που είναι νόμος στις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης, τα τουριστικά γραφεία και τα καταστήματα duty free.

Δεν μπορούν ούτε και σε αυτή την περίπτωση να κρυφτούν οι ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία δεν πήρε κανένα μέτρο για να εξασφαλίσει την ενίσχυση των εργαζομένων έστω και με αυτό το επίδομα, που σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει τα βασικά, αλλά μπορεί να αποτελέσει μια ανακούφιση για τους χειμερινούς μήνες. Ο λόγος είναι ότι όλα αυτά τα στοιχειώδη δικαιώματα τα αντιμετωπίζουν σαν κόστος, ενώ στην πραγματικότητα αφορά τους όρους επιβίωσης των εργαζομένων. Την ίδια ώρα που ο κρατικός προϋπολογισμός του 2022 προβλέπει ανάπτυξη 4,5%, μπουκώνοντας με ζεστό χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους και περνώντας και φοροαπαλλαγές, παράλληλα με το κύμα ακρίβειας που συρρικνώνει το εισόδημά μας. Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι σε καμία περίπτωση με την ανάπτυξη δεν κερδίζουν οι εργαζόμενοι.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, μετά και τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στον ΟΑΕΔ, καλεί τους εργαζόμενους του αεροδρομίου:

  • Να αγωνιστούν συντονισμένα για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εποχικούς εργαζόμενους που δούλεψαν φέτος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους και τους καλούμε επίσης σε άμεση επικοινωνία με το σωματείο για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν σαν συνέπεια αυτής της πολιτικής που ταΐζει με εκατομμύρια ευρώ τις μεγάλες επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους αρνείται τα βασικά.

Περισσότερα

Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Ανακοίνωση εφορευτικής επιτροπής

Συνάδελφοι, Σας κάνουμε γνωστό  ότι οι αρχαιρεσίες  για την ανάδειξη  της νέας Διοίκησης  και των...

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Προγραμματισμός δράσης επόμενου διαστήματος

Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.  συζήτησε  και εκτίμησε τη δράση του...