Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Κάλεσμα σε κινητοποίηση ενάντια στις σχεδιαζόμενες αυξήσεις στο νερό και τη τηλεθέρμανση

Δημοσιεύτηκε στις

Ολοι στην κινητοποίηση ενάντια στις αυξήσεις στην τηλεθέρμανση και το νερό στις 6:00 μ.μ στο κτήριο της ΔΕΥΑΚ

Δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, την ώρα που η εργατική –λαική οικογένεια μετράει τι θα κόψει από το γιορτινό τραπέζι, συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ για να αποφασίσει υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης και του νερού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι αυξήσεις που προτείνονται είναι περίπου 43% στην τηλεθέρμανση και 7% στην πόλη και 10% στα χωριά για το νερό.

Ούτε να το σκέφτονται.!!!

Δεν επιλέγουμε αν θα φάμε η αν θα ζεσταθούμε.

Σε μια περίοδο που η εργατική – λαϊκή οικογένεια χτυπιέται από την ακρίβεια στο ρεύμα, στο Σουπερ Μαρκετ, στα καύσιμα κ.α και βλέπει να ροκανίζεται το πενιχρό της εισόδημα έρχονται να δώσουν ένα ακόμα σκληρό χτύπημα που με μαθηματική ακρίβεια θα εκτινάξει την ενεργειακή φτώχια.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, της απολιγνιτοποίησης. Κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους φτώχια και εξαθλίωση για το λαό.    Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.  

Οι πανηγυρισμοί για την ένταξη των καταναλωτών της τηλεθέρμανσης στο επίδομα θέρμανσης αποδεικνύονται παραμύθια που απλώς ήθελαν να χρυσώσουν το χάπι της ακρίβειας. Αποδεικνύεται ότι δεν πρέπει να τους έχουμε καμιά εμπιστοσύνη και ότι πρέπει να τελειώνουμε με τις αυταπάτες.

Δεν δεχόμαστε ούτε ευρώ αύξηση στις δύο βασικές αυτές λαϊκές ανάγκες. Θέρμανση και νερό είναι κοινωνικά αγάθα και όχι εμπορεύματα.     

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης και της περιοχής να απαντήσει με μαζικούς, συλλογικούς, αποφασιστικούς αγώνες ενάντια στην πολιτική που του μαυρίζει την ζωή.

  • Καμία αύξηση στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης και του νερού. Να μειωθούν παραπέρα για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Καμία διακοπή σε φτωχά εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά,. Να επεκταθεί το δίκτυο της τηλεθέρμανσης και σε άλλους οικισμούς.

-Να γίνει διαγραφή χρεών ανέργων , απόρων χαμηλόμισθων ,  χαμηλοσυνταξιουχων που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν

  • Να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ώστε να εξασφαλίζεται η θερμική ενέργεια για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης.
  • Να μην πειραχτούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στην ΔΕΥΑΚ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ

ΞΕΣΗΛΩΜΟΣ ΤΩΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΥΑΚ ΣΤΙΣ 6:00.μ.μ την Πέμπτη 23/12/2021

Περισσότερα

Ομοσπονδία Φαρμάκου : Δε σταματάμε! Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών

Δουλεύουμε για να ζούμε, δεν ζούμε για να δουλεύουμε! Το νομοσχέδιο της αποκτήνωσης απορρίπτεται! Η χθεσινή...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Καταγγελία για την απειλή διαγραφής συναδέλφισσας από μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Πάντειο

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει το απαράδεκτο γεγονός στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου σε...

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ: Καταγγελία για την επίθεση στον στολίσκο Global Sumud Flotilla

Ο Σύλλογος  καταγγέλλει την επίθεση των ενόπλων δυνάμεων του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ ενάντια στον...