Ομοσπονδία Βιομηχανίας Τύπου Χάρτου – Κάτω τα χέρια απο τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΣΤΑ «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»

Καταγγέλλουμε την επίθεση με τα ΜΑΤ, τις προσαγωγές και τις μηνύσεις σε βάρος των εργαζομένων στα Πετρέλαια  Καβάλας, που δίνουν εδώ και μήνες αγώνα για να μην προχωρήσει το σχέδιο απολύσεων και η εργολαβοποίηση της εταιρείας.

Επιβεβαιώνεται  για άλλη μια φορά πως η αντεργατική πολιτική, οι «εμβληματικές επενδύσεις» της κυβέρνησης της ΝΔ,  πάνε χέρι – χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή. Πως η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, «τα δίνει όλα» όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους επιχειρηματικούς ομίλους ενώ λογαριάζει «το κόστος» όταν πρόκειται για τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Μονόδρομος για μας τους εργαζόμενους είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη στον αγώνα μας για το μεροκάματο, στον αγώνα μας για να βάλουμε εμπόδια σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για τη δική μας αντεπίθεση.

Καλούμε τα σωματεία του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους, να πάρουμε θέση στο πλευρό των εργαζομένων στα  Πετρέλαια  Καβάλας,  στο πλευρό όλων των εργαζομένων που αγωνίζονται!

  • Απαιτούμε να αποσυρθούν τώρα τα ΜΑΤ και να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες. Να σταματήσει άμεσα κάθε μορφή δίωξης ενάντια στους εργαζόμενους.
  • Καμιά μεταβολή στους όρους εργασίας και τα δικαιώματά τους. Καμιά απόλυση.

Περισσότερα

Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2024...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Ανακοίνωση εφορευτικής επιτροπής

Συνάδελφοι, Σας κάνουμε γνωστό  ότι οι αρχαιρεσίες  για την ανάδειξη  της νέας Διοίκησης  και των...

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Προγραμματισμός δράσης επόμενου διαστήματος

Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.  συζήτησε  και εκτίμησε τη δράση του...