Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας: Οργάνωση σε ταξική κατεύθυνση και ο αδιάκοπος αγώνας με τα συνδικάτα

Δημοσιεύτηκε στις

Συμφωνία υπεγράφη ανάμεσα στο συνδικάτο και την ξενοδοχειακή επιχείρηση «LEONIDAS HOTEL 3 SINGLE MEMBER SOCIÉTÉ ANONYME» που εκμεταλλεύεται το Ξενοδοχείο CORCYRA.

Στο ξενοδοχείο  έχουν ξεκινήσει ήδη εργασίες ανακαίνισης και η συμφωνία των δύο μερών έρχεται να βάλει τέλος στο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατούσε στους εργαζόμενους και παράλληλα να διασφαλίσει τα εργασιακά , μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα .

Το περιεχόμενο της συμφωνίας έχει ως ακολούθως:

‘’…1.Κατά τη διάρκεια του έτους 2022, η Εταιρεία θα επαναπροσλάβει το προσωπικό που έχει το δικαίωμα να προσληφθεί σύμφωνα με το νόμο και την κλαδική σσε, για την περίοδο από 02.05.2022 έως 31.10.2022. Οι συμβάσεις εργασίας των επαναπροσληφθέντων υπαλλήλων θα διέπονται από τους όρους της εθνικής κλαδικής σσε των ξενοδοχοϋπαλλήλων ή από οποιαδήποτε άλλη ευνοϊκότερη διάταξη (π.χ. σσε , επιχειρηματική πρακτική, ατομική σύμβαση εργασίας).

2.Η παρούσα συμφωνία μπορεί να ανακληθεί μόνο για λόγους «ανωτέρω βίας».

Ρητά τα μέρη συμφωνούν και συνομολογούν ότι δε συνιστά λόγο ανωτέρας βίας η τυχόν μη ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του ξενοδοχείου με ή χωρίς ευθύνη και υπαιτιότητα της “Εταιρείας”. Σε περίπτωση που η εταιρεία δεν έχει επαναφέρει σε καθεστώς λειτουργίας ή πλήρους λειτουργίας την 2/5/2022 το ξενοδοχείο και δεν απασχολήσει πραγματικά τους εργαζόμενους κατά το χρονικό διάστημα από την 2/5/2022 δεσμεύεται ρητά και αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει σε όλους τους εργαζόμενους που θα έχουν ασκήσει το δικαίωμα επαναπρόσληψης νομότυπα το σύνολο των μηνιαίων  αποδοχών τους υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης για το χρονικό διάστημα από 2/5/2022 και για όσο διάστημα δε θα είναι σε θέση να τους απασχολήσει πραγματικά έως και την 30 Οκτωβρίου 2022.

3.Τροποποίηση της παρούσας μπορεί να γίνει αποκλειστικά και μόνο με έγγραφη συμφωνία και των δύο μερών.

4.Η παρούσα διέπεται αποκλειστικά από το Ελληνικό Δίκαιο και κάθε διαφορά θα υπάγεται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των Δικαστηρίων της Κερκύρας…’’

Η συμφωνία αυτή που ήρθε ως αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζομένων στο ξενοδοχείο,  πιέζει την επιχείρηση ώστε να προχωρήσει γρήγορα τις εργασίες ανακαίνισης και να ανοίξει έγκαιρα το ξενοδοχείο προς όφελος όχι μόνον των εργαζομένων , αλλά και των επαγγελματιών στα Γουβιά , όπως και ευρύτερα της τουριστικής οικονομίας.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά να δίνουμε την μάχη της υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων .

Η οργάνωση σε ταξική κατεύθυνση και ο αδιάκοπος αγώνας  με τα συνδικάτα τους είναι ο μόνος δρόμος για την ουσιαστική βελτίωση της θέσης των εργαζομένων.

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Κάλεσμα σε 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση στο ΨΝΑ – Δαφνί στις 10 Οκτώβρη

Σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο που κλείνει και διαλύει ότι έχει...

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του σωματείου μας

Το Σωματείο μας ανακοινώνει ότι χτες βράδυ ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία  για την ανάδειξη ...

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: Συμπαράσταση στον απεργιακό αγώνα των καθαριστριών

Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων με την παρουσία του στη Γενική Συνέλευση του σωματείου των...