ΔΑΣ ΠΟΘΑ – Για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΠΟΘΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΠΟΘΑ

Τη Δευτέρα 20/12/2021 συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ της ΠΟΘΑ. Σε αυτή τη συνεδρίαση η πλειοψηφία, που πολιτικά ελέγχεται από το ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε την ίδια παράσταση που έστησε και στο Συνέδριο. Δηλαδή επίθεση στις δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για τη διαμόρφωση των συσχετισμών. Αρνήθηκαν την πρόταση μας για αναλογικό Προεδρείο, που σημαίνει, με βάση τις ψήφους του κάθε ψ/δ, ανάλογη θέση στο Προεδρείο. Απέναντι σε αυτή τη δημοκρατική πρόταση, προχώρησαν σε Προεδρείο με βάση την προγραμματική συμφωνία. Δηλαδή πρέπει να συμφωνεί κάποιος με τις απόψεις τους για να μπορεί να πάρει τη θέση που του έδωσαν οι αντιπρόσωποι που ψήφισαν στο Συνέδριο.

Απέκλεισαν από το Προεδρείο, με αυτή την αντιδημοκρατική πρακτική, τις δυνάμεις,  που έχουν τη συντριπτική πλειοψηφία και διοικούν στον ΠΜΣ, ενώ παράλληλα είχαν αναδειχθεί στην πρώτη θέση στις εκλογές του ΣΕΗ. Ακόμα πιο μακριά, έβαλαν Γεν. Γραμματέα του ΔΣ της ΠΟΘΑ, δήθεν για να εκπροσωπεί τον ΠΜΣ, μέλος του ΠΜΣ, μόνο και μόνο επειδή προέρχεται από ψηφοδέλτιο που στήριξε ο Σύριζα, ενώ δεν είναι μέλος του ΔΣ του συλλόγου, δεν αντιπροσωπεύει την κατεύθυνση που συντριπτικά εκφράστηκε στις αρχαιρεσίες του συλλόγου.

Με τέτοιες πρακτικές, ένα συγκεκριμένο μπλοκ στην ΠΟΘΑ ακυρώνει τους ίδιους τους καλλιτέχνες και τα σωματεία τους. Η νέα πλέον διοίκηση δεν πήρε θέση για συνάδελφο, μέλος του ΔΣ της ΕΤΕΚΤ που προσχηματικά το προεδρείο της ΕΤΕΚΤ θέλει να διαγράψει, να σβήσει από το σωματείο…απλά επειδή έχει άλλη άποψη …!

Συνεχίζουν έτσι αυτό που έκαναν και στο Συνέδριο, που αφαίρεσαν το δημοκρατικό δικαίωμα των συνέδρων να τοποθετηθούν για την εγγραφή της ΕΕΣ, επικαλούμενοι δήθεν το καταστατικό!!!. Φαίνεται ότι επικαλούνται τα καταστατικά των σωματείων για να δράσουν αντιδημοκρατικά, ενώ τα παραβαίνουν οι ίδιοι πάλι, όταν δε τους βολεύουν. Ας πούμε, τώρα που η ΕΕΣ με δική τους ευθύνη μπήκε στην ΠΟΘΑ, θα κάνει εκκαθάριση μητρώου για να φύγουν οι παραγωγοί- εργοδότες,  θα αλλάξει καταστατικό, για να είναι σωματείο εργαζομένων; Άραγε θα καλέσουν άμεσα νέα ΓΣ για να συζητηθεί το θέμα της ΕΕΣ, όπως οι ίδιοι πρότειναν  στο Συνέδριο ή ήταν και αυτό προσχηματικό;

Οι σύμβουλοι που έχουμε εκλεγεί με το ψ/δ της ΔΑΣ δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε μέσα στα Σωματεία την προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα. Θα είμαστε απέναντι στην προσπάθεια της πλειοψηφίας που καθοδηγείται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει την Κυβερνητική πολιτική και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Στο Συνέδριο αποκαλύψαμε το ρόλο τους στην εφαρμογή των Κωδίκων δεοντολογίας στα Κρατικά Θέατρα και τις στενές τους σχέσεις με κομμάτι της εργοδοσίας του κλάδου και των διοικήσεων των Κρατικών Θεάτρων. Αντίστοιχα αποκαλύφθηκε και η στάση τους απέναντι στο ν. Χατζηδάκη, που ένα κομμάτι του το θεωρούν έως και εκσυγχρονισμό.

Η πραγματική ζωή λοιπόν δε χωρά στο «στενό» γραφείο συνεδριάσεων του ΔΣ της ΠΟΘΑ.

Πρωτοστατούμε σε όλους τους χώρους για σταθερές εργασιακές σχέσεις, για συμβάσεις.

Παλεύουμε για την κατοχύρωση του πνευματικού, συγγενικού δικαιώματος.

Παλεύουμε για την αναβάθμιση της αισθητικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...