Παρεμβάσεις σωματείων Ηρακλείου για το ζήτημα της ακρίβειας

Δημοσιεύτηκε στις

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΘΕ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ

Τα Σωματεία μας οργανώνουν από κοινού πολύμορφες παρεμβάσεις στις 22 Δεκέμβρη για το πρόβλημα της ακρίβειας.

Συνάδελφοι

Το τελευταίο διάστημα ένα σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων «κατατρώει» ακόμα περισσότερο το ήδη πετσοκομμένο εισόδημά μας. Έχουν αρχίσει να φτάνουν οι πρώτοι λογαριασμοί με αυξήσεις έως και 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα, η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου έχει εκτοξευτεί, ενώ οι αυξήσεις σε δεκάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως ο καφές, τα ζυμαρικά, οι παιδικές τροφές, τα είδη υγιεινής, τα ροφήματα, μας κάνουν να σκεφτόμαστε δύο και τρεις φορές όταν πάμε στο σούπερ μάρκετ τι να κόψουμε για να βγάλουμε το μήνα.

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της επιδιώκουν να παρουσιάσουν τις αυξήσεις τιμών ως «ένα πρόσκαιρο και παροδικό φαινόμενο, που συμβαίνει παντού και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε γιατί είναι αποτέλεσμα της πανδημίας».

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Τα περιβόητα κρατικά πακέτα ενίσχυσης όπως και το λεγόμενο «Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ» δεκάδων δισεκατομμυρίων, δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους, το χρήμα ρέει άφθονο για τις μπίζνες τους, παρασέρνοντας και τις τιμές στα ύψη. Η « πράσινη μετάβαση» και η «απελευθέρωση της ενέργειας» έχουν εκτοξεύσει επίσης τις τιμές σε απίστευτα επίπεδα. Την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουμε την επιβολή υψηλότερων άμεσων και έμμεσων φόρων που θα πληρώσουμε οι εργαζόμενοι και οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες και περνάνε στις τιμές των προϊόντων. Ήδη ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση για το νέο έτος δείχνει για ακόμη μια φορά ότι το 95% των φόρων βγαίνει από τα λαϊκά στρώματα και μόνο το 5% από τις μεγαλοεπιχειρήσεις.

Τα περίφημα «αντισταθμιστικά» μέτρα για τα οποία κομπάζει η κυβέρνηση, δεν καλύπτουν «ούτε για ζήτω» τις τεράστιες απώλειες του εισοδήματός μας. Χιλιάδες οικογένειες και μικροί επαγγελματίες κινδυνεύουν να χάσουν το βιός τους και την κατοικία τους από τους τραπεζίτες, γιατί αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Να ανακληθεί η συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος της ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων ΨΝΘ Μ....

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη -Επιτροπή ειρήνης Βόλου: Ανακοίνωση για τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Επιτροπή ειρήνης Βόλου...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής: 6 Οκτώβρη Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας

Πιο πολλοί – Πιο δυνατοί. Ισχυρό Σωματείο ισχυροί εργάτες. Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας....