Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Συνεχίζουμε τη διεκδίκηση για τα δίκαια αιτήματά μας

Δημοσιεύτηκε στις

Την εβδομάδα πριν από τις γιορτές οργανώνουμε κινητοποιήσεις στο

  • Υπ. Πολιτισμού για τη διάσωση της «Καμεράτα» και των θέσεων εργασίας σε αυτή.
  • Υπ. Εργασίας για το μαζικό αποκλεισμό συναδέλφων από το εποχικό βοήθημα και την επιδότηση ειδικού σκοπού.

Είναι  γνωστό πώς τα τελευταία χρόνια ο κλάδος μας έχει μεγάλες περιόδους αναδουλειάς ειδικότερα από την πανδημία και μετά. Έχει τεράστια ευθύνη το κράτος που έχει αφήσει τον κλάδο χωρίς κάλυψη  αφού το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων δεν έχει πάρει καμία αποζημίωση από την έξαρση της πανδημίας και μετά. Και αυτοί που δικαιούνται να πάρουν κάποιο επίδομα τακτικής επιδότησης από τον ΟΑΕΔ τυχαίνει πολλές φορές με αβάσιμες αιτιολογίες οι αιτήσεις τους να απορρίπτονται.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο της μουσικής μετά το ξέσπασμα της πανδημίας αναγκάστηκε προσωρινά να αναζητήσει εργασία και σε άλλον κλάδο όπως είναι φυσιολογικό για να καταφέρει να επιβιώσει. Απαιτούμε από την κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας, την Διοίκηση του ΟΑΕΔ να πάρουν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζόμενων του κλάδου. Να σταματήσει τώρα η φάμπρικα απόρριψης αιτήσεων με βάση ερμηνείες της εγκυκλίου, λανθασμένη καταχώρηση ενσήμων και άλλους λόγους. Να δοθεί το εποχικό βοήθημα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ανεξαρτήτως εάν δουλεύουν σε άλλο κλάδο περιστασιακά. Να ενταχθούν στους δικαιούχους για το εποχικό βοήθημα όλοι όσοι το δικαιούνταν προ πανδημίας, ανεξάρτητα εάν έχουν σήμερα τις προϋποθέσεις.

Ζητάμε από τους αρμόδιους φορές σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε  να μην αποκλειστεί κανένας εργαζόμενος του κλάδου από το εποχικό βοήθημα.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους, την Πέμπτη 23 /12 στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 12 το μεσημέρι

Πριν λίγους μήνες είδαμε, την απαράδεκτη τροπολογία που πέρασε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με την οποία απαλλάσσει από τις ποινικές ευθύνες για  τη μαύρη και απλήρωτη εργασία των μουσικών της Ορχήστρας, τη Διοίκηση της «Καμεράτα» και συγχρόνως ρίχνει τίτλους τέλους για το Σύνολο. Για να τους κλείσει το στόμα έδωσε τη δυνατότητα σε κάποιους από αυτούς να εργαστούν με σύμβαση αορίστου χρόνου σε εποπτευόμενο φορέα του ΥΠΠΟ που επέλεξαν. Είναι προκλητικό η Κυβέρνηση να μιλά για ανάδειξη του Σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού και συγχρόνως ο υπεύθυνος Υφυπουργός να αδιαφορεί για το κλείσιμο μιας Ορχήστρας που έχει συμβάλλει  σε μεγάλο βαθμό, στο σύγχρονο μουσικό πολιτισμό. Είναι προκλητικό η Υπουργός Πολιτισμού να παρακολουθεί χειροκροτώντας την τελευταία συναυλία της «Καμεράτα» και σήμερα να επιβλέπει την κατάργησή της.

Θεωρούμε αδιανόητο μία Ορχήστρα με τόσο αναγνωρισμένο καλλιτεχνικό έργο σε Ελλάδα και εξωτερικό να σταματήσει να  λειτουργεί.

Καλούμε την ηγεσία του ΥΠΠΟ να αναλάβει τις ευθύνες της και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μουσικών της Ορχήστρας. Αντίστοιχα ζητάμε να γίνει το ίδιο με τους μουσικούς της «Ορχήστρας των Χρωμάτων» και της ΚΟΕΜ.

 Καλούμε τους μουσικούς του χώρου της Συμφωνικής Μουσικής, σε συγκέντρωση έξω από το ΥΠΠΟ την Τρίτη 21 /12 στις 13.00. 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!  Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ Παιδείας, Ένα τμήμα με...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων

Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τις υπηρεσίες, τους ελεγχόμενους και τους ελεγκτές Με αφορμή...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...