ΕΛΜΕ Πειραιά για τα κενά στο καλλιτεχνικό γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΧΟΡΟΥ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Τα σχολεία διανύουν ήδη τον τέταρτο μήνα λειτουργίας τους και τα κενά παραμένουν. Η ΕΛΜΕ Πειραιά έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, ενώ έχει προχωρήσει και στην πραγματοποίηση κινητοποίησης στη ΔΙΔΕ Πειραιά.

Ένα ακόμα παράδειγμα αποτελεί και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα έχει ακόμα σοβαρότατες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, δεν πραγματοποιούνται 160 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως, εξαιτίας του ότι δεν έχουν ακόμα γίνει οι προσλήψεις  σε ωρομίσθιους  εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικών ειδικοτήτων (εικαστικών, χορού, κινηματογράφου, θεάτρου).

Όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι συνέπειες είναι εξαιρετικά σοβαρές, όχι μόνο γιατί απογυμνώνεται ο καλλιτεχνικός χαρακτήρας του σχολείου, για τον οποίο άλλωστε επελέγη από τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά  και γιατί προκύπτουν σοβαρότατα ζητήματα αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία του. Τα κενά είναι αναπόφευκτα με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για την ασφάλεια μαθητών και μαθητριών όσο και για την απρόσκοπτη εργασία των εκπαιδευτικών.

Η κατάσταση έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο. Καλούμε το ΥΠΑΙΘ έστω και τώρα να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό, καθώς η σχολική χρονιά για αρκετά διδακτικά αντικείμενα έχει σχεδόν χαθεί και η απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου έχει ήδη πληγεί.

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Όλοι 6 Οκτώβρη στη γενική συνέλευση του συλλόγου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ 10.30 Αγ. Φιλοθέης 5β,...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Πρόβλημα με τη λειτουργία των ειδικών τμημάτων φοίτησης στις ΑΕΝ

Συνεχίζεται, όπως κάθε χρόνο, το οξυμμένο πρόβλημα με τους Μηχανικούς, που έχουν εγγραφεί για...