Οι εκλεγμένοι με την Ταξική Ενότητα στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας : Οι αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής μας δεν αναβάλονται

Δημοσιεύτηκε στις

Οι αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής μας

ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΟΝΤΑΙ

Η κατάθεση του φετινού κρατικού προϋπολογισμού συμπληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης που προηγήθηκε, συμπληρώνει τον νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη αλλά και τους υπόλοιπους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν στο φόντο των έκτακτων αναγκών της πανδημίας. Μπροστά στη νέα επίθεση που εξαπολύεται, πλάι στους ήδη τσακισμένους μισθούς και στις συντάξεις, στη τζάμπα εργασία, στο 10ωρο, στην απελευθέρωση της Κυριακής αργίας, έρχεται επιπρόσθετα ο προϋπολογισμός και ναρκοθετεί τη νέα χρονιά με νέες μειώσεις στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση, τις κοινωνικές παροχές, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών

Μπορεί να καιγόμαστε το καλοκαίρι, να πνιγόμαστε το χειμώνα, να είμαστε ανυπεράσπιστοι σε κάθε σεισμό, μπορεί τώρα και εν όψει γιορτών σε χιλιάδες λαϊκά σπίτια να μη μπει μισθός, μπορεί να μην έχουν ρεύμα ή να σκεπτόμαστε το δυσβάστακτο κόστος για τη θέρμανση όταν το κρύο θα θερίζει, μπορεί μέσα σε συνθήκες πανδημίας η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να υποστελεχώνεται και να υπονομεύεται… όμως όλα αυτά θεωρούνται «ανάπτυξη»!

Την ίδια λοιπόν στιγμή που τα Συνδικάτα παλεύουν…

  • Ενάντια στο νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό
  • Για μέτρα προστασίας από την πανδημία μέσα στους χώρους δουλειάς
  • Για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Χαλκίδας και των άλλων δομών Υγείας του Νομού
  • Για αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
  • Ενάντια στην ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα, το πετρέλαιο κλπ
  • Για να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας Ρετσινάδες και όλο το λαό της Βόρειας Εύβοιας για να μπορέσουν να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια
  • Για να δημιουργηθούν νέα Σωματεία εργαζομένων σε χώρους που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν

…θα περίμενε κανείς ότι το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας (ΕΚΕ) θα έμπαινε μπροστά σε αυτόν τον αγώνα. Όμως, αυτή ακριβώς τη στιγμή, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ που ηγούνται στο ΕΚΕ, πρωταγωνιστούν στη διάλυση και τον εκφυλισμό του!

Έτσι, στη συνεδρίαση του ΔΣ την Παρασκευή 10/12, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος του προέδρου του ΕΚΕ, εισηγήθηκε την ΑΝΑΒΟΛΗ του προγραμματισμένου για τις 18/12 Συνεδρίου με γελοία «επιχειρήματα», πρόταση η οποία πέρασε με τη στήριξη της παράταξης της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και καταψηφίστηκε από τους εκπροσώπους της Ταξικής Ενότητας.

Θυμίζουμε ότι το Συνέδριο ήταν προγραμματισμένο για τις 20 Νοέμβρη και οι ίδιες ακριβώς δυνάμεις είχαν πάρει απόφαση να το αναβάλουν για τις 18 Δεκέμβρη. Η εκ νέου αναβολή για το 2022, χωρίς καν να προσδιορίζουν ημερομηνία, είναι μια εξέλιξη που εκτός των άλλων βάζει σεκίνδυνο το ίδιο το ΕΚΕ αφού η θητεία του έχει λήξει από τον Μάρτη του ‘21 και αξιοποιεί τις κυβερνητικές παρατάσεις μέχρι το τέλος του χρόνο!

Ενώ δηλαδή το Συνέδριο θα μπορούσε να αποτελέσει κορυφαία διαδικασία για την εργατική τάξη του Νομού, να συμβάλει ώστε να συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματά μας και να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να «κλείσουν το μαγαζί»!

Δεν πρωτοτύπησαν! Το ίδιο ακριβώς έκαναν τα δύο χρόνια της πανδημίας!

  • Δε στήριξαν επί της ουσίας, έμπρακτα και μαχητικά το μεγάλο αγώνα των Υγειονομικών για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και τα δίκαια αιτήματά τους. Δεν έκαναν θέμα μέσα στα Συνδικάτα αυτόν τον αγώνα παρά μόνο αρκέστηκαν σε 1-2 ανακοινώσεις που έβγαλαν κάτω από την πίεση της Ταξικής Ενότητας.
  • Δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια. Δεν αντιτάχθηκαν στα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να βάλουν χέρι στην περιοχή. Δε στήριξαν με κανέναν τρόπο το Σωματείο των Ρετσινάδων που έδωσε πρώτα τη μάχη με τις φλόγες και έπειτα συνεχίζει να παλεύει για να ζήσει ο λαός στον τόπο του με αξιοπρέπεια.
  • Οι παρεμβάσεις τους για τα μέτρα προστασίας από την πανδημία στους χώρους δουλειάς εξαντλήθηκε σε λίγες ανακοινώσεις και μόνο όταν μεγάλα εργοστάσια και άλλες επιχειρήσεις της περιοχής μετατράπηκαν σε υγειονομικές βόμβες.
  • Δεν έβγαλαν ούτε ένα δελτίο τύπου όταν κάηκαν συνάδελφοί μας μετανάστες σε παράπηγμα που διέμεναν σε πτηνοτροφική μονάδα.
  • Δεν πάτησαν ούτε σε έναν χώρο δουλειάς. Δεν καλούσαν τακτικά συσκέψεις Σωματείων ώστε να κουβεντιαστούν τα προβλήματα και να αποφασιστούν τρόποι δράσης. Το ίδιο το ΔΣ του ΕΚΕ δε συνεδρίασε για μήνες με ευθύνη τους.

Η απουσία τους δεν είναι ανικανότητα!

Όλο αυτό το διάστημα το μόνο που ασχολήθηκαν ήταν το «μαγείρεμα» των συσχετισμών. Αφού λοιπόν δεν τους βγήκαν τα «κουκιά» αποφάσισαν την αναβολή του Συνεδρίου. Οι δυνάμεις αυτές θέλουν να κατσικωθούν στο σβέρκο της εργατικής τάξης γιατί έχουν αποστολή να βάλουν πλάτη στην εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής. Αυτό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΕΚΕ όταν ρωτήθηκε από την Ταξική Ενότητα «με τι όρους θα γίνει το Συνέδριο το 2022», απαντώντας: «ότι λένε οι νόμοι»! Ομολόγησε δηλαδή ότι οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν όρκους πίστης στην εφαρμογή του νόμου  – εκτρώματος Χατζηδάκη ενάντια στον οποίο τα Συνδικάτα και η εργατική τάξη όλης της Ελλάδας έδωσε σκληρούς αγώνες την προηγούμενη χρονιά. Θα ανεχτούν δηλαδή την εφαρμογή του δεκάωρου και της απλήρωτης υπερωρίας, στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, στο μεγαλύτερο χτύπημα της Απεργίας και της Συνδικαλιστικής δράσης.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Τα Συνδικάτα θα συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής μας! Απλώνουμε το χέρι σε κάθε τίμιο εργαζόμενο και συνδικαλιστή! Τώρα είναι η ώρα να συντονιστεί η δράση των Συνδικάτων. Ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές μας, το ποια παράταξη στηρίζει ο καθένας και τι πολιτικές πεποιθήσεις έχει, να παλέψουμε όλοι ενωμένοι για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Καλούμε όλους και όλες στη συγκέντρωση και πορεία των Συνδικάτων

ενάντια στο νέο προϋπολογισμό, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας

Σάββατο 18 Δεκέμβρη, στις 11πμ, στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου

Οι εκλεγμένοι με την Ταξική Ενότητα στο ΔΣ του ΕΚΕ: Καραμπέτσου Ασημίνα, Ντούλτσα Πελαγία, Ντούρμας Κώστας, Σλακώνης Κώστας, Τζαβάρας Γιάννης

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Όλοι 6 Οκτώβρη στη γενική συνέλευση του συλλόγου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ 10.30 Αγ. Φιλοθέης 5β,...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Πρόβλημα με τη λειτουργία των ειδικών τμημάτων φοίτησης στις ΑΕΝ

Συνεχίζεται, όπως κάθε χρόνο, το οξυμμένο πρόβλημα με τους Μηχανικούς, που έχουν εγγραφεί για...

Σωματείο Εργαζ. Νοσοκομείου Θριασίου: Συγκέντρωση ενάντια στη διέλευση αγωγών καυσίμων μέσα από κατοικημένες περιοχές στην Ελευσίνα

Οι πυρκαγιές στο διυλιστήριο της ΜΟΤΟΡΟΙΛ και η διαρροή προπανίου στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ...