Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ & Τραπεζών : Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική για τις ανατροπές στον ΕΦΚΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της στην κοινωνική ασφάλιση. Το επόμενο βήμα της είναι η παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ. Μετά την εκχώρηση των υπηρεσιών έκδοσης των συντάξεων σε ιδιώτη μάνατζερ, σε δικηγόρους και λογιστές, προχωρά στην παράδοση στους νόμους της αγοράς και σε ιδιώτες και άλλων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, της εργασίας των υπαλλήλων, της «αξιοποίησης» των περιουσιακών στοιχείων του ταμείου.

Η κυβέρνηση σαν επιχείρημα για τις ανατροπές αυτές προβάλλει την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Γίνεται κατανοητό πως ακριβώς και γιατί και αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις εξέθρεψαν και διόγκωσαν τη γραφειοκρατία. Για να την αξιοποιούν σήμερα σαν δικαιολογία για τις αντιλαϊκές επιλογές τους.

Κι ασφαλώς οι προσλήψεις 500 υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ δεν πρόκειται να ξεγελάσει κανέναν, αφού κι αυτές γίνονται κυρίως για να προχωρήσει καλύτερα η αγοραία λειτουργία του οργανισμού και όχι για να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι. Γι αυτό άλλωστε οι κυβερνήσεις αποδυνάμωσαν τον ΕΦΚΑ από προσωπικό και αρνούνταν να προσλάβουν εργαζόμενους τα προηγούμενα χρόνια.

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική για τις ανατροπές στον ΕΦΚΑ και γενικά την επίθεσή της στον δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Το συνταξιοδοτικό κίνημα, μαζί με τους εργαζόμενους, θα υπερασπιστεί τα ασφαλιστικά δικαιώματα του λαού.

Περισσότερα

Σωματείο Vodafone – 360connect: Όλοι στην γενική συνέλευση του Σωματείου, Τρίτη 23/9 18:30

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το 13ωρο ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΤΡΙΤΗ 23/9...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Ν.Χανίων: Συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 18/9 με απαίτηση την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου

Ανακοίνωση συμμετοχής στην κινητοποίηση στις 18/9 με απαίτηση την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης του...

ΕΚ Άρτας – ΕΕΤΕ: Εικαστική έκθεση – Αντιπολεμικό 10ημερο 19 με 30 Σεπτέμβρη στη Δημοτική Πινακοθήκη Γ. Μόραλης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Εικαστική έκθεση – Αντιπολεμικό 10ημερο: 19 με 30 Σεπτέμβρη στη...