Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης:Το Πολυτεχνείο ζει, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

   Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας–Θράκης στην συνεδρίασή του στις 14-10-2021 μεταξύ άλλων αποφάσισε την συμμετοχή στα συλλαλητήρια και στις εκδηλώσεις για την 48η επέτειο από την λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου.

   Χαιρετίζουμε και τιμούμε την 48η επέτειο από την λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973. 48 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο ΖΕΙ και θα ΖΕΙ για πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας! Τα μηνύματά του, μηνύματα ηρωικού ξεσηκωμού, αντίστασης και διεκδίκησης, απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα, είναι γραμμένα με χρυσά γράμματα στην ιστορία της εργατικής τάξης της χώρας μας.

   Τα συνθήματά της πύλης του Πολυτεχνείου ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, το σύνθημα Ψωμί –Παιδεία – Ελευθερία που δονούσε τις αντιδικτατορικές διαδηλώσεις, είναι και σήμερα ζωντανά και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα, γιατί:

  • 48 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού, παραμένει επίκαιρος ο αγώνας ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού και της νέας γενιάς, ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου.

   Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία εξαιτίας των νέων δεσμεύσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση, με τις – μόνο κατ’ όνομα – “αμυντικές”, στην πραγματικότητα άκρως επιθετικές Συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία. «στον δρόμο του Νοέμβρη, με τον λαό μπροστά».

  • 48 χρόνια μετά, Η κυβέρνηση της Ν.Δ. που είναι γνωστή από τα παλαιά, εφαρμόζει και βαθύνει ακόμα περισσότερο την επίθεση στα εργατικά ασφαλιστικά δικαιώματα βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος από την αντεργατική παρακαταθήκη που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Προχωρά τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σε όλους τους τομείς. Διατηρεί τα ματωμένα πλεονάσματα, δίνει νέες φοροαπαλλαγές και προκλητικά προνόμια στο κεφάλαιο με ταυτόχρονη μεταφορά των φορολογικών βαρών στο λαό, ταχύτερη υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, παραπέρα απελευθέρωση της Ενέργειας με επίκεντρο τη ΔΕΗ, υλοποιεί το σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασμούς. Προχωρά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, σε συνέχεια των ανατροπών που έφερε με το «νόμο-λαιμητόμο» ο ΣΥΡΙΖΑ.

   Ο νόμος (Χατζηδάκη) αποτελεί πραγματική τομή στην ανατροπή θεμελιακών κατακτήσεων στην οργάνωση του χρόνου εργασίας, στην κατάργηση του 8ωρου, όσο και την ανατροπή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατακτήθηκαν με πολύχρονους ταξικούς αγώνες.

Στόχος είναι να υπάρξει σιγή νεκροταφείου από το εργατικό κίνημα, να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην υλοποίηση του αντεργατικού σχεδιασμού, να μην οργανώνεται η πάλη των εργαζομένων διεκδικώντας τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους.

   Με το «επιτελικό κράτος» που αποτελεί τον πυρήνα των θέσεών της κυβέρνησης, στοχεύει σε ένα κράτος πιο αντιλαϊκό στο εσωτερικό και πιο επιθετικό για την υλοποίηση των πολεμικών κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ.

Με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και στον ταξικό, αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου δίνουμε απάντηση στο δόγμα «Νόμος και Τάξη», στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή, καθώς και στην κατάργηση του ασύλου. Δίνουμε απάντηση σε κυβερνήσεις και βιομηχάνους που θέλουν τα συνδικάτα στο γύψο και τα Πανεπιστήμια Ανώνυμες Εταιρείες.

   Τιμάμε και φέτος την επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν στον αγώνα ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απρίλη 1967.

Τα συμπεράσματα από τον ξεσηκωμό των φοιτητών του Πολυτεχνείου μας δίνουν δύναμη για τον αγώνα μας σήμερα.

Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας! στον δρόμο του Νοέμβρη, με τον λαό μπροστά.

 Τώρα είναι η ώρα για οργάνωση, για ενίσχυση των αγώνων στο περιεχόμενο και στη συμμετοχή, για μαζικοποίηση των σωματείων, σε κάθε τόπο δουλειάς, για την ανασύνταξη του κινήματος.

Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου δυναμώνοντας τον αγώνα μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις και της Ελληνογαλλικής συμφωνίας – Nα κλείσει η βάση της Σούδας – Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • ΟΧΙ στον “Ευρωστρατό” που ετοιμάζει η  ΕΕ.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

  Ο δικός μας Νοέμβρης να είναι η συνέχεια του ηρωικού αγώνα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου. Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας. Έτσι μπορούμε να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις.

     Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στον τριήμερο εορτασμό του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου που διοργανώνουν από κοινού Φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς  προκειμένου να αντηχήσει πλατιά το αντιιμπεριαλιστικό του μήνυμα.  Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 15/11, στην εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων από κοινού με την Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) στις 6 μ.μ. στο φουαγιέ του Πολυτεχνείου.

Την Τρίτη 16/11, στη συναυλία των φοιτητικών συλλόγων στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη στο αίθριο του Πολυτεχνείου.

Την Τετάρτη 17/11, στις 12 μ. Αντιπροσωπεία του Συλλόγου θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.

Την Τετάρτη 17/11, στις 6 μ.μ. στη αντιιμπεριαλιστική πορεία με συγκέντρωση μπροστά στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ για την Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...