Σωματείο Εργαζομένων Hellenic Quality Foods Εύβοιας : Εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής μας

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι συναδέλφισες την περασμένη εβδομάδα εκδηλώθηκε ένα κρούσμα  COVID19 στον  εργασιακό χώρο. Η Εταιρεία αποφάσισε να θέσει σε καραντίνα μόνο  τους 2 ανεμβολίαστους της βάρδιας.

Με αυτόν τον τρόπο έβαλε σε κίνδυνο και τους εμβολιασμένους και τους μη  εμβολιασμένους κάτι που αποδείχθηκε από το αποτέλεσμα, οι μισοί και παραπάνω από την συγκεκριμένη βάρδια, εμβολιασμένοι και μη, νόσησαν με SARS CoV2 ενώ οι  υπόλοιποι συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά εκτεθειμένοι στον κίνδυνο.

Η στάση αυτή της εργοδοσίας μετατρέπει το εργοστάσιο σε υγειονομική βόμβα.

Παίρνοντας υπόψιν το κοντινό παρελθόν που δεκάδες εργαζόμενοι νόσησαν λόγο  μεγάλης διασποράς ως αποτέλεσμα της μη λήψης μέτρων με βάση τα υγειονομικά  πρωτόκολλα από την εταιρεία, ελλοχεύει ξανά ο κίνδυνος να έχουμε μία από τα ίδια.

Στη συνάντηση που είχαμε την 1η Νοέμβρη θυμίζουμε ότι η απάντηση ήταν ότι  τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα, όταν ζητήσαμε να ληφθούν μέτρα προστασίας.

Δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με την ζωή μας και το μοναδικό που να απασχολεί να  είναι το πώς θα βγει η παραγωγή και να μην λαμβάνουν μέτρα. Δεν θα επιτρέψουμε να μας χωρίσει σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Καλούμε σε έκτακτη γενική συνέλευση το Σάββατο 13/11/2021 και ώρα  5:30μμ στον προαύλιο χώρο στο Δημαρχείο της Ν.Αρτακης για να  αποφασίσουμε συλλογικά πως θα πορευτούμε απέναντι στην αδιαφορία της εταιρείας,  γιατί εδώ μιλάμε για το πιο πολύτιμο αγαθό που είναι η υγειά μας, οι ζωές οι δικές μας
και των οικογενειών μας.

Διεκδικούμε μέτρα:
Rapid test σε όλους τους συναδέλφους με κόστος της εταιρείας, εξαιρουμένων  μόνο των νοσούντων εντός εξαμήνου.

Να γίνεται κενό κατά την αλλαγή της βάρδιας και να γίνεται απολύμανση.

Θερμομέτρηση στην είσοδο, ενίσχυση της καθαριότητας με ιδιαίτερο βάρος στους κοινόχρηστους χώρους όπου να γίνεται συχνή απολύμανση.

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!!  Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Υπουργέ Παιδείας, Ένα τμήμα με...

Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας: Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων

Αναγκαιότητα η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τις υπηρεσίες, τους ελεγχόμενους και τους ελεγκτές Με αφορμή...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...