Συνδικάτο Φαρμάκου Ν. Αττικής : Όλοι στην Γενική Συνέλευση του κλάδου Κυριακή 21 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Φαρμάκου σε καλεί να πάρεις μερος στην Γενική Συνέλευση για να συζητήσουμε την
οργάνωση και την απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση και εργοδοσία βάζοντας
μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Μέσα από την αγωνιστική του δράση στους χώρους δουλειάς το συνδικάτο έχει αναδειχτεί ως στήριγμα για τους εργαζόμενους του κλάδου ενάντια στις απολύσεις σε μεγάλα εργοστασια, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην μάχη για την προστασίας της υγείας των εργαζομένων και της ασφάλειας.
Δίνει την μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς, για την υπεράσπιση του πενθήμερου και του 8ωρου για τις απλήρωτες υπερωρίες συναδέλφων.

Στήριξε τους συναδέλφους στην Ιατρική ενημέρωση, στα Φαρμακεία, για να μην περάσει η τρομοκρατία των εργοδοτων στους ανεμβολίαστους εργαζομένους να μην περάσει η αναστολή εργασίας.
Διεκδικεί τα δικαιώματα των εργαζομένων στην δουλειά και τη ζωή με αξιοπρέπεια με βάση τα σύγχρονα δικαιώματα και όχι για τα κερδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Σήμερα η ανάγκη για να δυνάμωσει η οργάνωση των εργαζομένων στον κλάδο ειναι ακόμα πιο αναγκαία.

Τη στιγμή που ο κλάδος βρισκεται σε ανάπτυξη, εμείς δουλεύουμε καθημερινά με χειρότερους όρους εργασίας, με καθηλωμένους μισθούς, με εντατικοποίηση της δουλειάς. Ταυτόχρονα οι ζωές των εργαζομένων του κλάδου επιβαρύνονται από την αυξήση στην ενέργεια που έχει σαν αποτέλεσμα την αυξηση των ειδων πρώτης ανάγκης μειώνοντας παραπέρα το εισόδημα μας.

Ο νόμος Χατζηδάκη που ψηφίστηκε το καλοκαίρι καταργεί το 8ωρο, επιτρέπει στην εργοδοσία να μην πληρώνει την υπερωριακή απασχόληση, μέσα από την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και αφήνει τον κάθε εργαζόμενο ανυπεράσπιστο στις ορέξεις της εργοδοδσίας να δουλεύει μέχρι 13ωρο. Καταργεί την Κυριακάτικη αργία για τον κλάδο.

Βάζει στο στόχαστρο την απεργία, φακέλωνει τα συνδικάτα με ηλεκτρονικό μητρώο, ποινικοποιεί τους αγώνες που είναι το πιο ισχυρό όπλο στα χέρια των εργαζομένων, διασφαλίζοντας έτσι την κερδοφορία
των εργοδοτών.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Ο νόμος Χατζηδάκη να πεταχτεί στα σκουπίδια. Η απόφασή μας είναι να αγωνιστούμε με επίκεντρο τις ανάγκες και τα συμφέροντα της δικής μας ζωής και των οικογενειών μας. Δεν πειθαρχούμε, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν σκύβουμε το κεφάλι!
Οι ελπιδοφόροι αγώνες που δόθηκαν σε μια σειρά κλάδους (e-food, Cosco,) αποδυκνείουν την δύναμη των εργατών και των σωματείων τους.

Όλοι στην Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου

την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 10:30π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2 ος όροφος

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): 3 Οκτώβρη όλοι στη σύσκεψη συλλόγων στον χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης

Όλες και όλοι την Πέμπτη 3/10/2024  στις 1 μ.μ. μπροστά στη σύσκεψη Σωματείων, Ομοσπονδιών και...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Όλοι 6 Οκτώβρη στη γενική συνέλευση του συλλόγου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ 10.30 Αγ. Φιλοθέης 5β,...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Πρόβλημα με τη λειτουργία των ειδικών τμημάτων φοίτησης στις ΑΕΝ

Συνεχίζεται, όπως κάθε χρόνο, το οξυμμένο πρόβλημα με τους Μηχανικούς, που έχουν εγγραφεί για...