Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα – Καισαριανή – Ζωγράφου : “Βρέχει” σοβάδες στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε στις

 Πτώση σοβάδων είχαμε στο 7ο Δημοτικό σχολείο Καισαριανής την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα ,αποτέλεσμα της πολιτικής που βάζει την μόρφωση και τις ζωές των παιδιών μας στην ζυγαριά του κόστους- οφέλους. Υπάρχουν αντίστοιχα παραδείγματα όλο το προηγούμενο διάστημα με πιο πρόσφατο του 4ου δημοτικού σχολείου Πυλαίας , που κατέρρευσε τμήμα ψευδοροφης την ώρα που γινόταν μάθημα μέσα σε σχολική αίθουσα. 

Οι ευθύνες βαραίνουν και την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τις προηγούμενες για την τραγική κατάσταση των σχολικών κτιρίων, την χρόνια υποχρηματοδότηση της Παιδείας και την μεταφορά της ευθύνης για την συντήρηση και ανέγερση νέων κτιρίων στους Δήμους.

Για αυτό και έχει γεμίσει ο τόπος με προκατασκευασμένα και λυόμενα αντί για σύγχρονα – ασφαλή – αντισεισμικά κτίρια, για αυτό στοιβάζονται τα παιδιά μας μέσα σε πραγματικά κλουβιά, αντί να φτιαχτούν νέα για να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες.

Δεν  ανεχόμαστε να  παίζουνε με τις ζωές των παιδιών μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και τα έργα για την συντήρηση και κατασκευή σύγχρονων σχολικών υποδομών με ευθύνη των δημοτικών αρχών και της κυβέρνησης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους μαζικούς φορείς της περιοχής, τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών να δυναμώσουμε την πάλη το επόμενο διάστημα κόντρα στα σχέδια για την παραπέρα υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της παιδείας, για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία που να μορφώνουν ολόπλευρα τα παιδιά μας, την πάλη για μόρφωση, δουλειά και ζωή με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες!

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...