Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής : Η νίκη των εργαζομένων στην COSCO είναι νίκη όλων των εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

          ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα των εργαζομένων στην COSCO που, μετά από 7 ημέρες κινητοποιήσεων και απεργιών, εξανάγκασαν την εργοδοσία να δεχτεί τα βασικά αιτήματά τους.         Ο αγώνας αυτός έφερε στο προσκήνιο την εντατικοποίηση της εργασίας και την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς. Άρα και η επιτυχία τους σημαίνει πολλά για όλους τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό άλλωστε και η αλληλεγγύη προς τους απεργούς της COSCO εκδηλώθηκε σε πανεργατικό, ακόμη και σε διεθνές επίπεδο. Φανέρωσε, επίσης, το χαρακτήρα των εμβληματικών επενδύσεων: από τη μια υπέρογκα κέρδη και από την άλλη τσακισμένα δικαιώματα, εκμετάλλευση, εργατικά ατυχήματα κλπ..

          ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ το γεγονός ότι ο αγώνας τους, όπως και ο θάνατος του συναδέλφου τους, ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΗΚΕ από τα ΜΜΕ. Η ΜΑΧΗ αυτή, όπως και οι αντίστοιχες των εργαζομένων στην “e-food“, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και σε άλλους χώρους δουλειάς απέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι μόνο με τον αγώνα και την οργάνωσή τους, την αλληλεγγύη μπορούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους, να αχρηστεύσουν τις απειλές και την τρομοκρατία, τους αντεργατικούς νόμους, τις δικαστικές αποφάσεις που  επιχειρούν να “βάλουν στον γύψο” την εργατική – λαϊκή πάλη. Απέδειξαν τη σημασία που έχει να γίνονται αυτοί οι αγώνες κέντρα αλληλεγγύης και συντονισμού όλων των εργαζομένων που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

          ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ: Ό,τι κέρδισαν, το κέρδισαν επειδή ακολούθησαν το δρόμο της οργανωμένης πάλης κόντρα σε κυβερνήσεις και εργοδοσία. ΓΙΑΤΙ, μόνο αν δυναμώσει η οργάνωση στα Σωματεία, αν ηττηθούν οι λογικές της ανάθεσης και των “σωτήριων λύσεων” από τα πάνω, τότε οι εργαζόμενοι μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους. Κι αν σήμερα παλεύουν για τα αυτονόητα, το μεροκάματο, τη ζωή, την υγεία τους κλπ., αύριο μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, να βάλουν στο επίκεντρο όλες τις σύγχρονες ανάγκες τους, τη ζωή που μπορούν να ζήσουν στον 21ο αιώνα.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...