Σωματεία και Φορείς Ελευσίνας : Συλλαλητήριο 6 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Τα Σωματεία και οι Φορείς της Ελευσίνας και της γύρω περιοχής που υπογράφουμε το παρόν κείμενο δηλώνουνε την αμέριστη υποστήριξή μας στους πυρόπληκτους της Δήμου Μάνδρας, της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων, στους υπόλοιπους πυρόπληκτους της Αττικής, της Βόρειας Εύβοιας, όλης της Ελλάδας, που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 6 Νοέμβρη στο Σύνταγμα.

Ο αγώνας τους, είναι και δικός μας. Ο λαός της περιοχής γνωρίζει από πρώτο χέρι τι θα πει να είναι σε μόνιμη απειλή η ζωή και η περιουσία του λόγω έλλειψης μέτρων προστασίας από φυσικές καταστροφές.

Δεν συμβιβαζόμαστε ούτε με το «μαύρο» τοπίο της φωτιάς, ούτε με το «καφέ» της πλημμύρας

Πριν περίπου δύο μήνες, χάσαμε και πάλι ένα μεγάλο μέρος του φυσικού πλούτου της περιοχής, ένα ακόμα πνεύμονα πρασίνου για όλη την Αττική, με τις μεγάλες πυρκαγιές στο όρος Πατέρα και στην περιοχή γύρω από τα Βίλια. Βρεθήκαμε ανυπεράσπιστοι εξαιτίας της απουσίας μέτρων αντιπυρικής προστασίας. Βρεθήκαμε με ΜΗΔΕΝ δασεργάτες στο Δασαρχείο Αιγάλεω που έχει στην ευθύνη του ολόκληρη τη Δυτική Αττική, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει κανένας καθαρισμός του δάσους και άλλες αναγκαίες εργασίες μέσα σε αυτό. Βρεθήκαμε με πενιχρή χρηματοδότηση για διάνοιξη και συντήρηση δασικών δρόμων. Βρεθήκαμε με υποστελεχωμένη την πυροσβεστική και με μέσα απαρχαιωμένα ή ελλιπώς συντηρημένα.

Τώρα έχουμε μπροστά μας το χειμώνα. Οι επιστήμονες εδώ και μήνες «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου», τονίζοντας ότι ο δήμος Ελευσίνας  κινδυνεύει άμεσα σε ενδεχόμενη κακοκαιρία. Ήδη ζήσαμε το εφιάλτη με τον «Μπάλο» πριν λίγες μέρες. Πολλοί δρόμοι στην Ελευσίνα μετατράπηκαν σε ποτάμια. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα η οδός Κανελλοπούλου και όλη η περιοχή του καλυμπακίου, το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας που για άλλη μια φορά ήταν απροσπέλαστο, αλλά και το ίδιο το κέντρο της πόλης που θύμιζε Βενετία!

Με ευθύνη της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής και των Δημοτικών Αρχών, τα αναγκαία έργα ανάσχεσης στους ορεινούς όγκους της περιοχής, λόγω των φονικών πλημμυρών πριν 4 χρόνια, παραμένουν μελέτες(!), ενώ τα αντιδιαβρωτικά έργα στο όρος Πατέρα λόγω των πυρκαγιών του καλοκαιριού παραμένουν «σχέδια επί χάρτου». Τα αναγκαία έργα σε Σαρανταπόταμο, Κατερίνι και Σούρες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί ή σε πολλές περιπτώσεις είναι ανεπαρκή.

Με ευθύνες διαχρονικές, γινόμαστε για πολλά χρόνια στο ίδιο έργο θεατές!

Είμαστε αυτοί που το 2017 θρηνήσαμε 24 δικούς μας ανθρώπους από τις πλημμύρες στο Δήμο Μάνδρας εξαιτίας της έλλειψης μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Είμαστε αυτοί που φέτος το καλοκαίρι είδαμε τις φωτιές στη βιομηχανική περιοχή της Μαγούλας κυριολεκτικά να γλείφουν μεγάλες αποθήκες logistics και εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.

Είμαστε αυτοί που σε κάθε βροχή φοβόμαστε να μετακινηθούμε στους δρόμους της πόλης μας γιατί μετατρέπονται σε χειμάρρους.

Είμαστε οι μικροί επαγγελματίες της περιοχής, που κάθε χειμώνα επιστρατεύουμε σακιά με άμμο και άλλους αυτοσχέδιους τρόπους για να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις μας και το εμπόρευμά μας.

Βγαίνουμε στο δρόμο! Διεκδικούμε αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς για τους πληγέντες, αλλά ταυτόχρονα διεκδικούμε ουσιαστικά έργα και μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας μας. Θύματα και πληγέντες από φυσικές καταστροφές θα συνεχίσουμε να έχουμε, αν τώρα δεν σταματήσουμε την εγκληματική πολιτική που θεωρεί κόστος τα αναγκαία έργα και μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Διεκδικούμε:

  • Να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες των τελευταίων ετών στο 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί.
  • Τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα μπροστά στο χειμώνα για να μην έχουμε νέες καταστροφές. Να καθαριστούν τα ρέματα και τα φρεάτια, να προχωρήσουν όλα τα απαραίτητα έργα στο όρος Πατέρα και στους γύρω ορεινούς όγκους. Να ξεκινήσουν χωρίς άλλες καθυστερήσεις τα έργα διευθέτησης των ρεμάτων και αντιπλημμυρικής θωράκισης στην περιοχή μας.
  • Η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής να ενταχτεί στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού επίπεδο Αττικής, κι όχι να κουκουλωθεί με έργα – «μπαλώματα» που αντί να λύνουν, οξύνουν ή μεταφέρουν το πρόβλημα σε άλλη περιοχή.
  • Να στελεχωθούν με όλο το αναγκαίο προσωπικό, μόνιμα και σταθερά, όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της καταστροφής όπως το Δασαρχείο, η Πυροσβεστική και άλλα.

ΟΛΟΙ στο ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που διοργανώνων Επιτροπές, Σωματεία και Φορείς από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

ΟΛΟΙ το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

 

  • Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών κι Εμπόρων Ελευσίνας – Μάνδρας
  • Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας
  • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας-Μάνδρας και περιχώρων
  • Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου
  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...