Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής : Όλοι στο συλλαλητήριο στις 4/11 στο Σύνταγμα στις 7μ.μ.

Δημοσιεύτηκε στις

O νόμος Χατζηδάκη (ν. 4808/2021) θα μείνει στα χαρτιά.

Δεν θα τον εφαρμόσουμε-Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας

για να ανατραπεί το αντεργατικό έκτρωμα και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 ο κατάπτυστος νόμος Χατζηδάκη θα προσπαθήσει να βάλει φρένο σε κάθε απόπειρα των εργαζομένων για διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς και στα δικαιώματα αλλά και να ποινικοποιήσει κάθε προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων και συνδικαλιστικής λειτουργίας και δράσης! Η μεγάλη μάχη που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη με αποκορύφωμα την μεγάλη απεργία στις 10 του Ιούνη, αλλά και ο πρόσφατος νικηφόρος αγώνας των εργαζομένων στην e-food, των εκπαιδευτικών κόντρα στους εκβιασμούς του Υπουργείου Παιδείας και στις αποφάσεις των δικαστηρίων και ο αγώνας των εργαζομένων της COSCO που ακόμα συνεχίζεται έδειξαν τον δρόμο. Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν το κίνημα στο γύψο.

Δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας στα σωματεία με το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων, τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας τους, τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζόμενους. Αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως σύγχρονους σκλάβους, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς αξιοπρεπείς μισθούς, χωρίς ωράριο και την ίδια στιγμή επιχειρούν να βγάλουν εκτός νόμου το δικαίωμά μας να απεργούμε, να διαμαρτυρόμαστε, να διαδηλώνουμε, να οργανωνόμαστε σε σωματεία και να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η κατάργηση του Ν. 1264/82, δηλαδή του πλαισίου της δράσης των σωματείων εδώ και 40 χρόνια, είναι ωμή παρέμβαση κράτους κι εργοδοτών στο δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, που δεν θα περάσει! Ο Νόμος Χατζηδάκη υλοποιεί τις διαχρονικές απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων. Σε συνέχεια προηγούμενων νόμων που έκαναν προσπάθεια να χτυπήσουν συνδικαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην απεργία, ο νόμος καταργεί το Ν. 1264/82 για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην υλοποίηση του αντεργατικού σχεδιασμού, την επιβολή 10ωρου, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, τη μείωση μισθών, να μην οργανώνεται η πάλη των εργαζομένων διεκδικώντας τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Το ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων με καταχώρηση όλων των στοιχείων των μελών του, του καταστατικού του και των οικονομικών του στο Γενικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε) αντίκειται στις βασικές αρχές της ελευθερίας της συνδικαλιστικής δράσης. Το κράτος δημιουργεί μία υποχρεωτική βάση δεδομένων με φακελωμένους χιλιάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενους μέλη των συνδικάτων, στην οποία πρόσβαση θα έχουν οι ενώσεις των εργοδοτών, αλλά και μεμονωμένοι εργοδότες!

Το Υπουργείο σε μια νύχτα θα κρίνει αν σωματεία αναγνωρισμένα, με τα καταστατικά τους, που έχουν ζωή και δράση δεκαετιών, ακόμα και πάνω από έναν αιώνα, θα συνεχίσουν να είναι συνδικαλιστική οργάνωση. Αν θα μπορούν να προκηρύσσουν απεργίες, αν θα προστατεύονται τα συνδικαλιστικά στελέχη και τα ιδρυτικά μέλη των σωματείων, αν ακόμα θα μπορούν να εκπροσωπούν συναδέλφους σε τριμερείς διαδικασίες. Επιδιώκεται ουσιαστικό χτύπημα στις μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες, στην ανταλλαγή ιδεών και στην ελεύθερη συζήτηση μεταξύ των εργαζομένων, στη λήψη αποφάσεων και δράσης. Αντίθετα επιδίωξη είναι να μπορούν ανεμπόδιστα οι μηχανισμοί της εργοδοσίας και τους κράτους να παρεμβαίνουν στις αρχαιρεσίες και στις αποφάσεις των συνδικάτων, να μετατρέψουν τα συνδικάτα σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες με άγνωστο ποιοι και πώς θα αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς.

Ο νόμος στόχο έχει τα δικαστήρια να βγάζουν τις απεργίες στο σύνολό τους παράνομες, να διώκονται οι απεργοί. Με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του “προσωπικού εγγυημένων υπηρεσιών” ΚΑΤΑΡΓΕΙ το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του νόμου και είχαμε μία σειρά απολύσεις.Η απόλυση ακόμα και να δικαιωθεί στα δικαστήρια δεν υποχρεώνει σε επαναπρόσληψη. Η ενημέρωση για την συμμετοχή στην απεργία θεωρείται «ψυχολογική βία» ενώ οι συμμετέχοντες σε αυτή την ενημέρωση, απεργιακές φρουρές, θα μπορούν να απολύονται. Ο νόμος θα έχει σαν αποτέλεσμα τα δικαστήρια να γεμίσουν από αγωνιστές εργαζόμενους. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής καλεί τους εργαζόμενους του ΥΠΑΑΤ να μετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στις 4/11 στο Σύνταγμα στις 7μ.μ. για να μην επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση και την εργοδοσία να υλοποιήσουν τα σχέδια τους. Δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας, θα καταργήσουμε στην πράξη κάθε νόμο και κάθε απόφαση δικαστηρίου που βάζουν εμπόδια στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας!

  • Δεν γραφόμαστε στο εργοδοτικό – κρατικό μητρώο φακελώματος, το ΓΕΜΗΣΟΕ. Λέμε όχι στη μαύρη λίστα.
  • Δεν τροποποιούμε τα καταστατικά μας. Δεν κάνουμε τα καταστατικά των Συλλόγων μας, τα αποφασισμένα μέσα από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, κουρελόχαρτα.
  • Δεν πειθαρχούμε στη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού, το λεγόμενο “Προσωπικό Ελάχιστης Εγγυημένης Εργασίας”.
  • Λέμε όχι στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και τις Γενικές Συνελεύσεις μέσα από ηλεκτρονικές πλατφόρμες.Δεν θα αφήσουμε να φτιάχνουν τα Δ.Σ. των Συνδικάτωνκαι των Ομοσπονδιών το κράτος και η εργοδοσία με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, με πλατφόρμες διαβλητές στη νοθεία.
  • Συντονίζουμε τη δράση μας μαζί με τα άλλα σωματεία για να ανατραπεί το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...