Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ : Συμμετέχουμε 4 Νοέμβρη στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες/οι

 Η πλειοψηφία του Ενιαίου Σύλλογου Εργαζομένων ΨΝΑ, αποφάσισε τη συμμετοχή του, στο Συλλαλητήριο Συνδικάτων – Ομοσπονδιών – Εργατικών Κέντρων  την Πέμπτη στις 4 Νοέμβρη 2021, που θα γίνει στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ αλλά και σε άλλες πόλεις της επικράτειας. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους, για να δυναμώσει  η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος  έκτρωμα του Χατζηδάκη.

Με άξονα τη διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα,  της εντατικοποίησης, της υποστελέχωσης, της ομηρίας και αβεβαιότητας χιλιάδων εργαζόμενων συμβασιούχων, των αναστολών και των απολύσεων, των αδίστακτων εργολάβων σε υπηρεσίες , των καθηλωμένων μισθών, των τραγικών – πολλές φορές – συνθηκών εργασίας, της απλήρωτη υπερωριακή εργασία, της κοροϊδίας  ένταξης στα ΒΑΕ και τους μειωμένους προϋπολογισμούς στο χώρο της υγείας, δηλώνουμε παρών για να δυναμώσει η κοινή πάλη και δράση των συνδικάτων.

 Δεν δεχόμαστε στον 21ο αιώνα, την εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, να δουλεύουμε σε αυτές τις συνθήκες, το εισόδημα μας να εξαντλείται απ’ το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, να μην φτάνει ούτε για λογαριασμούς (ρεύμα , νερό, σουπερ μάρκετ κ.λ.π), φόρους και ενοίκια και να μας «τσουρουφλίζει» η ακρίβεια στο όνομα της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται κυβέρνηση και εργοδοσία.

Ο Νόμος 4808/2021 που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνη έρχεται να δώσει συνέχεια και να απογειώσει τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί από την αρχή των μνημονίων μέχρι σήμερα, έρχεται να ανατρέψει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της πάλης των συνδικάτων, με κορυφαία την κατάργηση του 8ώρου! Ο Νόμος Χατζηδάκη υλοποιεί τις διαχρονικές απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων.

 Σε συνέχεια προηγούμενων νόμων, όπως ο νόμος Βρούτση- Αχτσιόγλου ( ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ), όπου έγινε προσπάθεια να χτυπήσουν συνδικαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην απεργία, χωρίς όμως να το καταφέρουν, ο νόμος  αυτός καταργεί το Ν. 1264/82 και επιχειρεί να θέσει σε απραξία το συνδικαλιστικό κίνημα, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην υλοποίηση του αντεργατικού σχεδιασμού με σκοπό την επιβολή απλήρωτης υπερωρίας, την υλοποίηση 10ωρης – 12ωρης απασχόλησης, την ιδιωτικοποίηση σε παροχές των υπηρεσιών υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, την πλήρη απελευθέρωση απολύσεων, τη μείωση μισθών-συντάξεων.

 Οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να βάλουν το εργατικό κίνημα στον γύψο. Η οργανωμένη ανυπακοή είναι μονόδρομος για κάθε εργαζόμενο που σέβεται τον εαυτό του, για κάθε συνδικάτο που διεκδικεί αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 7μ.μ 

  • Για να δυναμώσει η κοινή δράση και ο αγώνας των συνδικάτων.
  • Για την απόκρουση της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής.
  • Για “να μείνει στα χαρτιά” ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη.
  • Για να κλιμακώσουμε την πάλη μας με πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...