Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών : Για το θάνατο του εργάτη στην cosco

Δημοσιεύτηκε στις

  Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος , Τροφίμων & Ποτών εκφράζει τα συλληπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη στο κάτεργο της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά , που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 25 Οκτώβρη.

Ο θάνατος του συναδέλφου δείχνει με τον πιο τραγικό τρόπο ότι οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματίες δεν παίρνουν υπόψν τους την ανθρώπινη ζωή . Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η κερδοφορία τους , μπροστά σε αυτήν δεν υπολογίζουν τίποτα.

Το θανατηφόρο ατύχημα στην Cosco δείχνει περίτρανα και τις ευθύνες της εγκληματικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης αλλά και όλων των προηγούμενων.            

Η εντατικοποίηση της δουλειάς  ,η έλλειψη των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας είναι η δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων.

Τα εργοδοτικά εγκλήματα καταγράφονται ως ατυχήματα . Όμως λογαριάζουν χωρίς εμάς. Ο αγώνας των συναδέλφων στην Cosco ,με κύριο αίτημα να γυρίσουν ζωντανοί στα σπίτια τους, μας αφορά όλους και είμαστε αλληλέγγυοι.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους για αυτό το νέο εργοδοτικό έγκλημα
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της ζωής , της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στις προβλήτες της Cosco και σε κάθε χώρο δουλειάς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου

  • Να παλέψουν για μέτρα υγειινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Να έρθουν σε επαφή με τα ταξικά συνδικάτα και σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς
  • Να επιλέξουν τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα γιατί είναι η μόνη διέξοδος.

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών – Ένωση Λογιστών Ελεγκτών ΠΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στην Ολονύκτια διαμαρτυρία στα Προπύλαια

Κάλεσμα συμμετοχής στην Ολονύκτια διαμαρτυρία στα Προπύλαια, τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 8μμ.  Στηρίζουμε και συμμετέχουμε...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Όλοι στην ολονύκτια διαμαρτυρία στις 13 Μάη ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ Η ΠΕΜΕΝ καλεί τα μέλη της...

Κάλεσμα συμμετοχής στην Ολονύκτια διαμαρτυρία στα Προπύλαια, τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 8μμ.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία που έχουν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας ενάντια...