Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Ηρακλείου : Η τρομοκρατία δεν θα περάσει !

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την απόφαση της διοίκησης γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας των Χανίων, που με ασφαλιστικά μέτρα προσπαθεί να επιβάλει στα ταξικά σωματεία του νομού να πάψουν να διατελούν το ρόλο τους, αυτόν της υπεράσπισης των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοσία! Πρόκειται για την υπεράσπιση της συναδέλφισσας ξενοδοχοϋπαλλήλου που ζήτησε να αμείβεται όπως προβλέπει η κλαδική ΣΣΕ και να μη δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες και για αυτό της το… «έγκλημα» απολύθηκε! Αλλά αυτή είναι η δημοκρατία που κυριαρχεί μέσα στους χώρους δουλειάς και κάνει πως δεν την βλέπει η κυβέρνηση και το υπουργείο εργασίας. Είναι τέτοια η φόρα που έχει πάρει η εταιρία που ζητάει 5000 ευρώ κάθε φορά που θα την αναφέρουν σωματεία, ΜΜΕ, ίσως και οι…. διαφημίσεις της….

Αν τα πράγματα δεν ήταν τραγικά, θα ήταν για γέλια!

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο που εκφράζεται σε κάθε πτυχή της ζωής των εργαζομένων. Οι εργοδότες τρίβουν τα χέρια τους με τα σημεία και τέρατα που προβλέπει το τερατούργημα του υπουργού Χατζηθαύτη και νομίζουν πως ξεμπέρδεψαν έτσι εύκολα με την Οργάνωση των εργατών. Τους καλούμε να μαζευτούν γιατί η οργή των εργατών δεν θα μείνει για πολύ καιρό ακόμη χωρίς να βρει έκφραση.

Καλούμε όλους συναδέλφους να σπάσουν το φόβο, να οργανωθούν στο Συνδικάτο σε κάθε χώρο δουλειάς. Αυτό είναι το μόνο που μπορεί να σταματήσει την εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα σωματεία των Χανίων και απαιτούμε:

  • Την απόσυρση κάθε δίωξης στα σωματεία και στον Τύπο .
  • Την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας καμαριέρας.

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Όλοι 6 Οκτώβρη στη γενική συνέλευση του συλλόγου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ 10.30 Αγ. Φιλοθέης 5β,...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Πρόβλημα με τη λειτουργία των ειδικών τμημάτων φοίτησης στις ΑΕΝ

Συνεχίζεται, όπως κάθε χρόνο, το οξυμμένο πρόβλημα με τους Μηχανικούς, που έχουν εγγραφεί για...

Σωματείο Εργαζ. Νοσοκομείου Θριασίου: Συγκέντρωση ενάντια στη διέλευση αγωγών καυσίμων μέσα από κατοικημένες περιοχές στην Ελευσίνα

Οι πυρκαγιές στο διυλιστήριο της ΜΟΤΟΡΟΙΛ και η διαρροή προπανίου στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ...